Ρεκόρ εσόδων από τον τουρισμό για το 2016 κατέγραψε το Μαρόκο. Ειδικότερα περίπου 5,8 δις. δολάρια μπήκαν στα ταμεία του κράτους από τον τουρισμό στο τέλος Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους.

Παράλληλα το Βασίλειο του Μαρόκου ανακοίνωσε ότι είχε τα μεγαλύτερα έσοδα από τον τουρισμό στην αφρικανική ήπειρο. Ο Abderrafie Zouitene, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού του Μαρόκου, δήλωσε σε συνέντευξή του: «Παλαιότερα, το Μαρόκο καλοσώριζε κατά μέσο όρο 800 έως 1.000 τουρίστες ανά μήνα, και σήμερα τα θέρετρά μας υποδέχονται περισσότερους από 6.000 επισκέπτες τον μήνα”.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κανάλι CNN, το Μαρακές, είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Η πόλη, κατετάγη 7η σε επισκεψιμότητα αυτό το έτος από το διάσημο βρετανικό κανάλι National Geographic καθώς και 3η ως ο παγκόσμιο προορισμό που αξίζει να επισκεφθείτε σύμφωνα με την Trip Advisor.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Μαρόκο έχει ήδη κάνει μεγαλύτερη χρήση της τουριστικής του βιομηχανίας με 52 ξενοδοχειακά έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει, δίνοντας άλλο ένα ρεκόρ στην ήπειρο.