«Οι Γερμανοί θα πρέπει να έρθουν στην Κρήτη για να δουν πόσο όμορφη, ειρηνική και φιλόξενη είναι» επισημαίνει ο Χάρης Ροδιτάκης, οικονομολόγος, συνεργάτης του Περιφερειάρχη Κρήτης για θέματα τουρισμού.

Η Κρήτη υπολογίζει πως μέχρι το τέλος του χρόνου η μείωση του τουρισμού θα κυμανθεί γύρω στο 10% και όχι όπως αρχικά είχε προβλεφθεί γύρω στο 30 με 35%. Κάθε χρόνο επισκέπτονται τη μεγαλόνησο γύρω στα 3 εκ. επισκέπτες και όπως λέει ο Χάρης Ροδιτάκης «οι Γερμανοί παραμένουν οι σημαντικότεροι πελάτες. Ακολουθούν οι Ρώσοι, οι Άγγλοι, οι Γάλλοι. Ο αριθμός των Ρώσων έχει αυξηθεί. Πέρυσι ήταν 620.000 και φέτος περιμένουμε ακόμα περισσότερους».

Μπορεί οι Ρώσοι να πήραν τη θέση των Γερμανών μέχρι ένα βαθμό ωστόσο η συμπίεση των τιμών σημαίνει και συμπίεση του εισοδήματος που και αυτό κινείται ανάμεσα σε μια μείωση της τάξης του 20 και 30%.

Εργαζόμενοι πολλά χρόνια στα ξενοδοχεία, όπως η 45χρονη Μαρίνα από το Ηράκλειο δηλώνει πως θα ήθελε να επιστρέψουν οι Γερμανοί τουρίστες στην Κρήτη γιατί είχαν τρόπους και ήταν γενναιόδωροι. Η Μαρίνα παραμένει απλήρωτη εδώ και 3 μήνες παρά το γεγονός ότι το ξενοδοχείο στο οποίο εργάζεται έξω από το Ηράκλειο είναι υπερπλήρες.

Πηγή: flashnews