Αριθμό ρεκόρ αγγίζουν οι διεθνείς τουρίστες που ταξιδεύουν στη βρετανική περιφέρεια, ξοδεύοντας μάλιστα μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2016 καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ 12,2 εκατ επισκεπτών στις περιοχές έξω από το Λονδίνο, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2015.

Συγκεκριμένα στην Ουαλία οι τουρίστες αυξήθηκαν κατά 12% από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους φθάνοντας τις 856.000, με τις δαπάνες των επισκεπτών από το εξωτερικό να χτυπάνε ρεκόρ για την εν λόγω περίοδο, μέχρι και 9% αγγίζοντας τα 367 εκατ. βρετανικές λίρες.

Οι επισκέπτες από το εξωτερικό ξόδεψαν £ 1,6 δις. στη Σκωτία κατά τους πρώτους εννέα μήνες του περασμένου έτους, νούμερο αυξημένο κατά 12% συγκριτικά με το 2015, αποτελώντας ρεκόρ για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου.

Εξίσου, αποδοτικό ήταν και το καλοκαίρι, για τις εισερχόμενες επισκέψεις στις αγγλικές περιφέρειες οι οποίες έφθασαν τα 4,9 εκατ. για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2016, ανεβασμένες μέχρι και 3% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Οι δύο κορυφαίες αγορές εισερχόμενου τουρισμού για τις αγγλικές περιφέρειες από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, ήταν η Γερμανία και η Γαλλία

Παράλληλα, κοιτάζοντας τις αγορές μεγάλων αποστάσεων, οι επισκέψεις από τις ΗΠΑ προς τις περιφέρειες αυξήθηκαν κατά 5% αγγίζοντας τις 903.000. Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό εισερχόμενο τουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαφαίνεται άνοδος ρεκόρ με 28,1 εκατ. επισκέπτες από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016, δηλαδή κατά 2% περισσότερο από το 2015.