Με το θερινό πρόγραμμα πτήσεων του 2017, η Alitalia ξεκινά νέα απευθείας πτήση Ρώμη-Κίεβο, καθώς και νέες εποχιακές διεθνείς και εγχώριες υπηρεσίες οι οποίες μαζί με τη συνολική αύξηση του αριθμού των πτήσεων, θα ικανοποιήσουν την υψηλή ζήτηση που υπάρχει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ένα νέο αεροσκάφος Boeing 777-300ER θα παραδοθεί τον Αύγουστο για να ενισχύσει την προσπάθεια της Alitalia στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Ρώμη-Κίεβο δρομολόγια των πτήσεων (σε τοπικές ώρες) κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2017
AZ590: φεύγει από Ρώμη στις 23:00, φτάνει στο Κίεβο στις 02:50 την επόμενη μέρα
AZ593: φεύγει από το Κίεβο στις 05:00, φτάνει στη Ρώμη στις 06:55
Η υπηρεσία θα λειτουργεί καθημερινά από την 1η Μαΐου με αεροσκάφη της Airbus 320 Family.

Η Ουκρανία είναι μια αγορά που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ιταλία, ως αποτέλεσμα των ενοποιημένων εμπορικών σχέσεων μεταξύ των χωρών. Η Ιταλία είναι ο έβδομος πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος για την Ουκρανία, ο τρίτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη Γερμανία και την Πολωνία. Περίπου 200.000 άνθρωποι ταξιδεύουν κάθε χρόνο μεταξύ των δύο χωρών.

7 νέες απευθείας διεθνείς πτήσεις συν 7 νέες απευθείας εγχώριες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι

Εκτός από τη νέα πτήση προς το Κίεβο, η Alitalia προσφέρει επίσης 7 νέα διεθνή και 7 νέα εγχώρια απευθείας εποχιακά δρομολόγια το καλοκαίρι από διάφορα αεροδρόμια της Ιταλίας.

Νέα θερινά διεθνή δρομολόγια

Από 7 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου 2017, η Alitalia θα λειτουργήσει νέα υπηρεσία Ρώμη-Σπλιτ με έως και δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από την Α320 Family.

Από 23 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου 2017, οι πελάτες του ιταλικού αερομεταφορέα θα επωφεληθούν από μια νέα πτήση Ρώμη-Ντουμπρόβνικ, που θα λειτουργεί έως και δύο φορές την εβδομάδα από την την Α320 Family.

Από 1 έως 30 Αυγούστου μια νέα υπηρεσία Μιλάνο-Αθήνα θα λειτουργεί μέχρι και έξι φορές την εβδομάδα από Embraer 175 ή Α320 Family της Airbus.

Από τις 3 Ιουνίου στην 1η Οκτωβρίου, ταξιδιώτες της Alitalia θα επωφεληθούν από ένα νέο εβδομαδιαίο δρομολόγιο Κατάνια-Αγία Πετρούπολη το οποίο θα λειτουργεί με ένα αεροσκάφος A320 της Airbus.

Από τις 31 Ιουλίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, η Alitalia θα λειτουργήσει τρεις νέες υπηρεσίες προς Ίμπιζα από ιταλικά αεροδρόμια της Μπολόνια (καθημερινά δρομολόγια με Embraer 175), Βενετία (καθημερινά δρομολόγια με Airbus A320 Family) και Βερόνα (καθημερινά δρομολόγια με Embraer 175).

Νέες θερινές πτήσεις εσωτερικού

Από 8 Ιουλίου έως 17 Σεπτεμβρίου 2017, η Alitalia θα λειτουργήσει μια νέα υπηρεσία Ρώμη-Τραπάνι με δύο πτήσεις την εβδομάδα τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο και καθημερινή υπηρεσία τον Αύγουστο που θα λειτουργεί με αεροσκάφη και από την Α320 Family και από Embraer.

Από 29 Ιουλίου έως 3 Σεπτεμβρίου 2017, οι πελάτες του ιταλικού αερομεταφορέα θα επωφεληθούν από μια νέα καθημερινή πτήση Τορίνο-Κατάνια λειτουργεί με αεροσκάφη Airbus A319.

Από 25 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου μια νέα εβδομαδιαία υπηρεσία Νάπολη-Κάλιαρι θα λειτουργεί από αεροσκάφη ATR72.

Επιπλέον, η Alitalia θα λειτουργεί τέσσερις νέες υπηρεσίες προς Όλμπια από την Μπολόνια (δύο φορές την εβδομάδα από 1η Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου με το Embraer 175), Νάπολη (εβδομαδιαία υπηρεσία από 25 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου με αεροσκάφη ATR72), Γένοβα (εβδομαδιαία υπηρεσία από 1η Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου με Embraer 175) και Τεργέστη (εβδομαδιαία υπηρεσία από 1η Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου με αεροσκάφη ATR72).

Συνέχιση και αύξηση των εποχιακών πτήσεων κατά τη διάρκεια του θερινού προγράμματος

Με το θερινό πρόγραμμα πτήσεων, η Alitalia θα συνεχίσει τις πτήσεις από Παλέρμο και Κατάνια προς τη Μόσχα, καθώς και μεταξύ του αεροδρομίου Linate του Μιλάνου και του Comiso της Σικελίας, καθώς και την ενίσχυση των διεθνών υπηρεσιών με περισσότερες πτήσεις να προστίθενται από την Ιταλία προς την Ισπανία, τη Ρωσία, την Ελλάδα και την Κύπρο, σε δημοφιλείς προορισμούς διακοπών: Ρώμη (Φιουμιτσίνο) προς Μάλαγα, Ίμπιζα, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Μενόρκα, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Ρόδο, Ηράκλειο, Λάρνακα και Αγία Πετρούπολη και Μιλάνο (Λινάτε) προς Μενόρκα, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Ίμπιζα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο και Θεσσαλονίκη.

Εντός της Ιταλίας θα αυξηθεί η συχνότητα εσωτερικών πτήσεων όπως από Μιλάνο (Λινάτε) προς Μπάρι, Νάπολη και Πεσκάρα, από Ρώμη (Φιουμιτσίνο) προς Μπολόνια, Φλωρεντία, Λαμπεντούζα και Παντελλερία και από την Κατάνια προς την Μπολόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα alitalia.com.