Έντονη ζήτηση για τους περισσότερους προορισμούς της Μεσογείου αναφέρουν τα γερμανικά τουριστικά πρακτορεία αλλά ταυτόχρονα ανησυχούν για τις πιθανές περικοπές στις πτήσεις προς την Τουρκία λόγω των χαμηλών κρατήσεων.

Παράλληλα, οι τουριστικοί πράκτορες έχουν επιβεβαιώσει τις πρόσφατες ενδείξεις της αύξησης των κρατήσεων για Ισπανία και Ελλάδα, μαζί με την σαφή επιστροφή στην ζήτηση για την Αίγυπτο, αλλά ανησυχούν ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα απομακρυνθούν λόγω των αδύναμων κρατήσεων για την Τουρκία εμποδίζοντας τις πωλήσεις της τελευταίας στιγμής για την καλοκαιρινή περίοδο.

Ειδικότερα, η TUI Γερμανίας επιβεβαίωσε ότι έχει μια σημαντική αύξηση στις κρατήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης πωλήσεων κατά 41% για την Ελλάδα. “Τα Κανάρια Νησιά και η ηπειρωτική Ισπανία έχουν ακόμη μεγάλη ζήτηση, μαζί με την Ιταλία και την Κροατία με τις κρατήσεις να καταγράφουν διψήφια αύξηση,” πρόσθεσε ο ηγέτης της αγοράς. Μάλιστα ως μια ένδειξη της ισχυρής ζήτησης για την Αίγυπτο, η TUIfly θα συνεχίσει τις πτήσεις προςHurghada ​​για το φετινό καλοκαίρι με εβδομαδιαίες πτήσεις από τέσσερα αεροδρόμια.