Τα Aegean Routes αποτελούν το άλλο μισό των εναλλακτικών πολιτιστικών οδοιπορικών στην Ελλάδα που τελούνται υπό την αιγίδα της Unesco.

Καλύπτουν τη νησιωτική Ελλάδα και έχουν στόχο την προώθηση μιας νέας τουριστικής κουλτούρας που βασίζεται στην υπεύθυνη διαχείριση και αξιοποίηση των περιβαλλοντικών πόρων και του πολιτισμικού κεφαλαίου κάθε προορισμού.

Δείτε τις διαδρομές Aegean Routes παρακάτω:

Η κρυμμένη άγρια πλευρά της Κρήτης ξεδιπλώνεται για πέντε ή επτά ημέρες στα μάτια των ταξιδιωτών του Aegean Route, με τρεις διανυκτερεύσεις στα Χανιά και μία στο Ρέθυμνο. Οι συμμετέχοντες ακολουθούν τα ίχνη όλων των πολιτισμών που άφησαν κάτι δικό τους στα Χανιά και το Ρέθυμνο, όπως οι Μίνωες, οι Βυζαντινοί, οι Άραβες, οι Βενετοί και οι Τούρκοι.

Πρωταγωνίστρια ενός ακόμα Aegean Route γίνεται η Αίγινα, την οποία οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν κάνοντας μονοήμερη κρουαζιέρα με σταθμούς την πόλη της, το Ναό της Αφαίας και τέλος στον όρμο των Κήπων. Το κόστος ανά άτομο για την κρουαζιέρα είναι 230 ευρώ.

Το βαθύ μπλε πρωταγωνιστεί στο επόμενο Aegean Route με προορισμό την Αμοργό, το βραχώδες νησί με τα κρυστάλλινα νερά αλλά και την σπουδαία ιστορία που πηγαίνει πίσω 6.000 χρόνια.

Ακόμα ένα Aegean Route στην Κρήτη έχουν να επιλέξουν οι ταξιδιώτες, αυτή τη φορά με φόντο το Μινωικό πολιτισμό, κάνοντας ένα πενθήμερο ή επταήμερο ταξίδι στο νησί αεροπορικώς.

Επόμενος σταθμός των Aegean Routes η κοσμοπολίτικη Σύρος, που αποτελεί το διοικητικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο των Κυκλάδων.Διακρίνεται για την ξεχωριστή ιστορία της, τη μοναδική αρχιτεκτονική της, την καλλιτεχνική της ζωή αλλά και για την ιδιαίτερη γαστρονομία της.