Το καλύτερο σουβλατζίδικο στον κόσμο είναι ελληνικό και βρίσκεται στην Κρήτη, σύμφωνα με τους χρήστες του διεθνούς οίκου ποστοποίησης τουριστικών υπηρεσιών, TripAdvisor.

Από τις ψήφους εκατομμυρίων χρηστών του TripAdvisor για την ποιότητα, το σέρβις και την καθαριότητα εστιατορίων, μαγαζιών και μπαρ, το ψητοπωλείο “Πολιτεία” που διατηρεί ο κ. Πέτρος Ανωπολιωτάκης στο κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης, αναδείχθηκε ως το καλύτερο σουβλατζίδικο παγκοσμίως.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ανωπολιοτάκη στο cretalive, η διάκριση αυτή, που έρχεται λίγο πριν τη συνταξιοδότησή του, επιβραβεύει μια προσπάθεια και μια φιλοσοφία ζωής που είχε από τότε που ξεκίνησε για πρώτη φορά.

Την ίδια ώρα, αξίζει να επισημανθεί ότι στο ψητοπωλείο, ιδιοκτήτης και εργαζόμενοι είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ! Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης έχει σπουδάσει Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες, ο γαμπρός τους, ο οποίος σερβίρει έχει τελειώσει Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, ο ψήστης του καταστήματος έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ ο βοηθός σερβιτόρου σπουδάζει πληροφορική.