Η «έκρηξη» στις διακοπές κρουαζιέρας της Γερμανίας θα μπορούσε να συνεχιστεί για μια ακόμη δεκαετία φτάνοντας τα τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες μέχρι το 2017, προβλέπουν οι ειδικοί.

Ειδικότερα, οι παραδοσιακές διακοπές στην παραλία και άλλα είδη ταξιδίων θα συνεχίσουν να χάνουν πελάτες από όσους προτιμούν τις κρουαζιέρες τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τους tour operators κρουαζιέρας στη Γερμανία. Σημειώνεται ότι ο τομέας αποτελεί ήδη το 13% της συνολικής αγοράς ταξιδιωτικών πρακτόρων της χώρας.

Το 2016, ο αριθμός των Γερμανών που έκαναν διακοπές σε κρουαζιέρες στον ωκεανό ξεπέρασε για πρώτη φορά τα δύο εκατομμύρια επιβάτες, με έντονη άνοδο 11%, αγγίζοντας το νέο ρεκόρ των 2,02 εκατ. πελατών. Ο κύκλος εργασιών του τομέα (εξαιρουμένων των πωλήσεων εν πλω και των εκδρομών) αυξήθηκε κατά 18%, φθάνοντας τα 3,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα αγοράς της DRV/CLIA Europe.

Σύμφωνα με βραχυπρόθεσμες προβλέψεις, ο αριθμός των επιβατών αναμένεται να αυξηθεί σε τρία εκατ. μέχρι το 2020. Αυτή η αύξηση κατά 50% θα αντιπροσωπεύει μια συνεχιζόμενη διψήφια αύξηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Επί του παρόντος, το ποσοστό επαναλήψεως για τους επισκέπτες κρουαζιερόπλοιων κυμαίνεται μεταξύ 40% και 50%. “Αυτό σημαίνει ότι για κάθε δεύτερο επιβάτη υπάρχει ένας νεοεισερχόμενος στην κρουαζιέρα. Και τα ταξιδιωτικά γραφεία είναι ακριβώς το μέρος για να βρει κάποιος τέτοιου είδους διακοπές.