Ριπές:

Σε συνέδριο επενδύσεων στη Νέα Υόρκη μιλούν η Βασίλισσα Όλγα και ο κουμπάρος Μηταράκης. Δύσκολη η επιτυχία ενός συνεδρίου όσο ακόμη η Ελλάδα είναι distressed. Αλήθεια ποιες είναι οι ρεαλιστικές εικόνες που υπάρχουν στα portfolio των ομιλητών με τα ακίνητα του ελληνικού δημοσίου. Επίσης επειδή οι ξένοι έχουν κουραστεί με το ελληνικό el dorado, ποια είναι τα νομοθετήματα που έχουν τεθεί σε ισχύ και διευκολύνουν τον επενδυτή, διότι καθόσον γνωρίζω όλα ακόμη είναι στη διαβούλευση…

Κοντέινερ με ψυγεία μαθαίνω ότι εξαφανίζονται από τον ΟΛΠ.

Grimaldi και Βαρδινογιάννης παραμένουν στα μαχαίρια και σύντομα θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις γύρω από τη ΝΕL και τη Hellenic.

Πάμε για αλλαγές σκηνικού σε τουριστικά γραφεία. Μαθαίνω ότι κορυφαίο τουριστικό γραφείο της χώρας έκλεισε 7 γραφεία θυγατρικής του. Επίσης αναμένονται 2 πτωχεύσεις ηχηρών ονομάτων.

Παραμύθι

– Σας κούρασα με τα προσωπικά μου την περασμένη εβδομάδα. Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση. Δεν θα επανέλθω, αφού η ανείπωτη αηδία που ένιωσα με ένα απίστευτο «κρετσέντο ψέματος», ατιμίας και απελπισίας μπορεί μεν να μην έχει προηγούμενο στα χρονικά, αλλά μας δίδαξε πολλά. Άλλωστε όσοι σημειώνουν ότι κάποια πράγματα δεν προσιδιάζουν με την παιδεία τους, δικαιολογούν απόλυτα γιατί το επίπεδο παιδείας της χώρας μας είναι τόσο χαμηλό !

Θα σας πω και κάτι για να αλλάξει το κέφι

Συνομιλεί ένας νάνος με το Θάνο.

Ρωτά ο ένας τι ώρα νάναι ; Και απαντά ο άλλος δεν Θάναι.

Παρεξηγήσεις

– Για να μην παρεξηγούμε όταν έγραψα για το ανοιχτό Πανεπιστήμιο, επειδή κάποια φίλη έσπευσε να διαμαρτυρηθεί για κάποιον γνωστό της, δεν αναφερόμουν σε πρόσωπα που βρίσκονται μεταξύ ΕΟΤ και υπουργείου. Ξέρετε το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο έχει πολλούς φοιτητές από τον τουρισμό…με άρρηκτους δεσμούς με τη ναυτιλία.

Το Aμπού Ντάμπι και το Μουσείο Ακρόπολης

Η ιδέα δημιουργίας αντίγραφου του Μουσείου της Ακροπόλεως στο Αμπου Ντάμπι μελετάται από τον υπουργό Τουρισμού του Εμιράτου σεΐχη Sultan Bin Tahnoon Al Nahyan. Ήδη στο πλούσιο εμιράτο λειτουργεί πιστό αντίγραφο του Μουσείου Guggenheim με αντίστοιχου βεληνεκούς εκθέματα και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις για κάτι ανάλογο με το νέο Μουσείο της Αθήνας. Η σεΐχης εξέφρασε το σχετικό ενδιαφέρον του στη συζήτηση που είχε με την Ελληνίδα υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία φαίνεται ότι υποστηρίζει την ιδέα και προς τούτο αναμένεται η επίσκεψη του στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα. Επίσης υπήρξε ενδιαφέρον από την πλευρά του Εμιράτου για επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ γνώστες της αγοράς σημειώνουν ότι το υπουργείο Τουρισμού προωθεί καλύτερα τα θέματα πολιτισμού στο εξωτερικό από το πρότερο υπουργείο.

Aegean Airlines loves Olympic

Σημαντική συμφωνία ενόψει ύφεσης φαίνεται πως έκλεισε η Aegean Airlines αφού θα αναλάβει τη μεταφορά σημαντικού μέρους τουριστών προς Ελλάδα και Κύπρο του Βρετανού Tour Operator Olympic Holidays. H διενέργεια πτήσεων τσάρτερ είναι βούτυρο στο ψωμί της εταιρείας εν όψει κρίσης και το deal δεν περιλαμβάνει μόνο το υπόλοιπο του 2012 αλλά και το 2013. Ο σπεσιαλίστας T.O. διέκοψε τη συνεργασία του με την εταιρεία τσάρτερ Strategic Airlines. Έστω και έτσι η Aegean Airlines ξεκινά τη συνεργασία της με εταιρεία που διατηρεί στον τίτλο της τη λέξη Olympic. Μήπως να σημαίνει κάτι αυτό ;

«To είχαμε πει»

Σε 22 τον αριθμό προβλέπεται να είναι τα αεροδρόμια που θα οδεύσουν προς ιδιωτικοποίηση σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο για τις αερομεταφορές. Επίσης θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για το Καστέλι του οποίου η πώληση θα ενταχθεί σε ένα από τα πακέτα των προς πώληση αεροδρομίων. Εμείς τα είχαμε πει στις αρχές Αυγούστου που παρουσιάσαμε τη μελέτη των συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ και κατά πως φαίνεται θα υιοθετηθεί η άποψη να μην είναι στο ίδιο μπουκέτο προς πώληση, μέσω της μεθόδου ΣΔΙΤ, το αεροδρόμιο των Χανίων με αυτό του Ηρακλείου.