Η Etihad Cargo και η Royal Air Maroc Cargo υπέγραψαν Μνημόνιο Συμφωνίας (ΜΣ), στο οποίο οι δύο αερομεταφορείς θα συνεργαστούν σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων η ανάπτυξη δικτύων, η ανάπτυξη εμπορευματικών αεροσκαφών και η αύξηση των μεταφορών σε αρκετές εμπορικές γραμμές τους επόμενους εννέα μήνες.

Το ΜΣ υπογράφτηκε στα κεντρικά γραφεία της Royal Air Maroc στην Καζαμπλάνκα από τον κ. David Kerr, ανώτερο αντιπρόεδρο της Etihad Cargo και τον κ. Amine El Farissi, αντιπρόεδρο Cargo της Royal Air Maroc. Ο κ. Abdelhamid Addou, Διευθύνων Σύμβουλος του εθνικού αερομεταφορέα του Μαρόκου, συμμετείχε επίσης στην τελετή υπογραφής.

Ο κ. Kerr δήλωσε σχετικά: “Αυτό το ΜΣ ενισχύει τη δέσμευση της Etihad Cargo προς τους πελάτες μας παρέχοντας μεγαλύτερη χωρητικότητα και μεγαλύτερη συχνότητα σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Μαζί με την Royal Air Maroc, εργαζόμαστε τα τελευταία έτη προκειμένου να παρέχουμε βελτιωμένες υπηρεσίες ναύλωσης στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βραζιλία και τη Δυτική Αφρική.

“Αυτό το ΜΣ αποτελεί περίτρανη απόδειξη της επιτυχημένης συνεργασίας μας – τόσο εμπορικά για τις αντίστοιχες αεροπορικές μας εταιρείες όσο και για τους πελάτες μας που έχουν επωφεληθεί από βελτιωμένες διασυνδέσεις”.

Ο κ. El Farissi δήλωσε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την ενίσχυση της υφιστάμενης εταιρικής μας σχέσης με την Etihad Cargo μέσω αυτής της συμφωνίας. Η υπογραφή αυτού του ΜΣ αποτελεί ορόσημο για τη μακροπρόθεσμη συνεργασία μας.

“Χάρη στις γεωγραφικές και εμπορικές συμπράξεις που θα προκύψουν από αυτή την εταιρική σχέση που αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού, οι επιδόσεις μας θα προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο, κυρίως στην αφρικανική και την αμερικανική αγορά. Η Royal Air Maroc Cargo θα επωφεληθεί επίσης από τη λειτουργική και τεχνολογική τεχνογνωσία της Etihad Cargo.”

Για τους επόμενους εννέα μήνες οι αερομεταφορείς θα προσπαθησουν να αυξήσουν την κίνηση μέσω κοινής ανάπτυξης δικτύων, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης εμπορευματικών αεροσκαφών, καθώς και τον διερεύνηση  περαιτέρω τομέων συνεργασίας.
Η Royal Air Maroc Cargo εκτελεί εμπορευματικά δρομολόγια με αεροσκάφος Boeing 737, το οποίο θα συμπληρώσει τον εμπορευματικό στόλο της Etihad Cargo των 10 αεροσκαφών – πέντε Boeing 777F και πέντε Airbus A330Fs – καθώς και τη χωρητικότητα φορτίου σε συνδυασμό με το στόλο των περισσότερων από 150 επιβατικών αεροσκαφών.