Μήνας ρεκόρ ήταν ο Απρίλιος αναφορικά με τον αριθμό των επισκεπτών από το εξωτερικό που ήρθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με νέα στοιχεία από τη VisitBritain.

Ειδικότερα, 3,7 εκατ. επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους καταγράφοντας αύξηση 19% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, καθιστώντας τον Απρίλιο τον υψηλότερο μήνα από πλευράς τουριστικών αφίξεων.

Παράλληλα, οι επισκέπτες από το εξωτερικό ξόδεψαν το ποσό ρεκόρ των 2 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, ποσό κατά 20% υψηλότερο συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία είναι αποτέλεσμα ενός πρώτου τριμήνου ρεκόρ για τις εισερχόμενες επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και τα ποσά που ξοδεύουν οι τουρίστες.

Οι αριθμοί «οδηγούν» τον αριθμό των εισερχόμενων επισκέψεων στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, στα 11,8 εκατ., αυξημένο κατά 11% εν συγκρίσει με την ίδια περίοδο το 2016, με τους επισκέπτες να ξοδεύουν £ 6,2 δις, με αύξηση 14%.

Στην αύξηση στον εισερχόμενο τουρισμό της Μεγάλης Βρετανίας φέτος πρωτοστατούν οι μακρινοί προορισμοί συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής, με περισσότερες από 1 εκατ. επισκέψεις από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, αύξηση 16% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Υπήρξαν 8,3 εκατ. επισκέψεις από την ΕΕ από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, αυξημένες κατά 7% σε σχέση με το 2016.

Τα τελευταία στοιχεία για τις κρατήσεις πτήσεων από το ForwardKeys δείχνουν ότι οι κρατήσεις για διεθνείς αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού βρίσκονται κατά 12% πιο ψηλά συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σημειώνεται ότι ο τουρισμός συνεισφέρει με 127 δις. δολάρια ετησίως στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη σε όλες τις περιφέρειές του.