Oφθαλμαπάτη

Έφθασε η ώρα να σας αποκαλύψω το μυστικό ραντεβού της Merkel λίγο πριν την προχθεσινή αναχώρηση της από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Ο σμπίρος μου ήταν εκεί και διέκρινε τη γερμανίδα καγκελάριο να βρίσκεται στην vip αίθουσα του Ελευθέριος Βενιζέλος. Πλάι της ξεχώριζε, με την κορμοστασιά της, η υπό αναχώρηση -γενικώς-, άλλοι θα το έλεγαν απόσυρση μια και είναι σε ισχύ ακόμη η εφαρμογή του μέτρου, γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η συζήτηση ξεκίνησε με την ανταλλαγή απόψεων για την collection Άνοιξη-Καλοκαίρι 2013 και μπορώ να πω ότι η Ελληνίδα πολιτικός ήταν πιο μπροστά σε απόψεις από την επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης. Σημειωτέον ότι και οι δυο μεγαλοκοπέλες εξέφρασαν την ίδια αρνητική άποψη για τον cool Αλέξης ο οποίος τους κάθεται στο λαιμό, εξού και τα μεγάλα προγούλια των δυο κυριών.

Παλιμπαιδισμός

Τώρα δεν θα κρύβω ότι και εμένα αυτό το παιδί που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του –ε καλά θα μου πείτε πόσοι εκ των πολιτικών μας έχουν δουλέψει πραγματικά- πάει να το παίξει ηγήτωρ όλης της ευρωπαϊκής αριστεράς, δηλαδή των επαγγελματιών της «διαμαρτυρίας χωρίς αποτέλεσμα». Ο αντιμερκελιστής, γνήσιος θιασώτης και χαϊδεψαυτιάς (sic) της γενιάς των κουκουλοφόρων και των παράσιτων του δημόσιου τομέα, αναφωνεί ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα της. Μια ερώτηση που θα βρει τα λεφτά. Τίποτα άλλο. Να γιατί θα ανοίξουν εκ νέου τα φρενοκομεία όλης της χώρας. Ευτυχώς που έχει πλησίον του τον οπλαρχηγό της κρητικής αντίστασης Μανώλη Κριτσωτάκη, που θα του μεταλαμπαδεύσει τις απύθμενες γνώσεις του για τον τουρισμό…

Ριπές:

Όπως μου είπαν μετά το πέρας της πρόσφατης σύσκεψης Λιάσκου Καραχάλιου και Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αναρωτήθηκαν με ποιο κόμμα θα κατέλθει στις προσεχείς εκλογές ο Τζορτζ Κλούνεϊ της ξενοδοχίας ή αλλιώς, ο εξαιρετικά δραστήριος και φίλος κατά τα άλλα πρόεδρος Αντώνης.

Επί τη ευκαιρία έμαθα ότι ο φετινός Οκτώβριος είναι ο χειρότερος για τους επιχειρηματίες του σμαραγδένιου νησιού. Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν κλείσει και για πρώτη φορά οι ουρές στον ΟΑΕΔ ξεκίνησαν από την 1η Οκτωβρίου. Μετά από αυτό θεωρώ φαιδρό κάποιοι να πανηγυρίζουν επειδή πλησιάσαμε τα 16 εκατ. τουρίστες στις αφίξεις.

Σας τα έχω πρήξει με τα προσωπικά μου τελευταίως κουτσομπόληδες αλλά δεν θα μάθετε την αλήθεια, πάρα τα δεκάδες email που έχω λάβει. Οι «τίτλοι τέλους» δεν μπορούν να σταματήσουν τη δυσωδία που νιώθω για κάποιους. Το χειρότερο πράγμα για έναν άνθρωπο είναι όταν ξεπεράσει τα φαντάσματα και τις αμφιβολίες του και ενώ είναι έτοιμος να κάνει το άλμα να διαπιστώσει ότι τελικά είχε άπλετο δίκιο. Το καλύτερο ότι μια θεία δύναμη τον προστάτεψε !

27 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του ΝΕΟ

Για να μη λέτε ότι είμαι μόνο σκύλα και αποκαλυπτική (και όχι μόνο στο μωρό μου) θα σας δώσω μια πιο light αλλά εξίσου σημαντική είδηση. Στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται στο Costa Navarino τα εγκαίνια του Ερευνητικού Κέντρου Navarino Environmental Observatory (NEO).

Επισημαίνεται ότι το ΝΕΟ που δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της TEMES, αποτελεί πρότυπο συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκών φορέων και ιδιωτικού τομέα, πάνω στην έρευνα και την εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στην περιοχή της Μεσογείου. Μέσα από το ΝΕΟ πραγματοποιείται η πρώτη προσπάθεια στην Ελλάδα για τη δημιουργία ενός διεθνούς φήμης ερευνητικού κέντρου στον τομέα της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο. Στο ΝΕΟ, επιστήμονες από όλο τον κόσμο διεξάγουν πρωτοποριακή έρευνα, αναπτύσσουν νέα εργαλεία και μεθόδους, ανταλλάσσοντας παράλληλα τεχνογνωσία και ιδέες. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Σουηδικής Βασιλικής Ακαδημίας των Επιστημών, καθώς και ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.