Αύξηση 16,3% κατέγραψαν οι αφίξεις επιβατών στο αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος” της Καβάλας το Μάιο του 2017 σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2016 όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη για μια πολύ καλή τουριστική περίοδο για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ευρύτερα.

«Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά, που οι αεροπορικές αφίξεις σημειώνουν άνοδο και δείχνουν εμπράκτως την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή. Η αύξηση αυτή δεν είναι τυχαία. Εργαστήκαμε με πίστη και διακριτικότητα, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του κλάδου, δομήσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης με σημαντικούς παράγοντες του τουρισμού και έτσι ήρθαν τα ευχάριστα αποτελέσματα, τα οποία θα έχουν συνέχεια», δήλωσε στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.

Το 2017, ο αερολιμένας «Μέγας Αλέξανδρος» συνδέθηκε, για πρώτη φορά, με αεροδρόμια της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Ελβετίας, της Σουηδίας, της Τσεχίας και της Αγγλίας, ενώ ο αριθμός των πτήσεων εξωτερικού ενισχύθηκε με συνδέσεις με αερολιμένες της Γερμανίας και της Αυστρίας. «Το 2018 θα συνδεθούμε με τις Βρυξέλες, με δύο πτήσεις την εβδομάδα, με αεροσκάφη εκατόν ογδόντα επιβατών και με εισιτήριο που θα έχει ανταγωνιστική τιμή και θα διατίθεται χωρίς να είναι απαραίτητη η αγορά «πακέτου» διαμονής σε ξενοδοχειακή μονάδα. Επίσης, προγραμματίζεται η σύνδεση και με μία ακόμα πόλη στη Μεγάλη Βρετανία», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Να σημειώσουμε, ακόμα, ότι το δίμηνο Απρίλιος-Μάιος 2017, στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», καταγράφηκαν 15.670 αφίξεις επιβατών, έναντι 11.079 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016 (αύξηση 41,44%), ενώ το 2017 αναμένεται, συνολικά, άνοδος κατά 29%.