Ο Δήμος Σοφάδων ανοίγει δίαυλο συνεργασίας με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και με όχημα τον θρησκευτικό Τουρισμό, η ευρύτερη περιοχή της Ρεντίνας ενισχύεται περαιτέρω ως προορισμός.
“Εκκλησίες, μοναστήρια και θρησκευτικά μνημεία σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά και το φυσικό κάλλος της ευρύτερης περιοχής δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στο Δήμο Σοφάδων και δη στην ιστορική κοινότητα Ρεντίνας”, τόνισε κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην περιοχή ο Χρήστος Πετρέας, οικονομολόγος, σύμβουλος, μελετητής, εμπειρογνώμων ΕΕ σε θέματα τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μέλος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου.
Ο ίδιος ανέλυσε της προτάσεις του και τις απόψεις του, τονίζοντας τη σημασία «σύμπλευσης» του θρησκευτικού και του ιαματικού τουρισμού, με δεδομένο ότι ο Δήμος Σοφάδων διαθέτει τα πανελληνίως γνωστά Λουτρά Σμοκόβου.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος αναφέρθηκε στον πλούτο εκκλησιαστικών μνημείων και ξεχωριστών τόπων θρησκευτικού ενδιαφέροντος, υπογραμμίζοντας ότι «με όχημα τον θρησκευτικό τουρισμό, η ευρύτερη περιοχή της Ρεντίνας θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω ως τουριστικός προορισμός».
Οι κ.κ. Σκάρλος και Πετρέας ανέλυσαν τα βασικότερα βήματα που απαιτούνται για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού, επισημαίνοντας ότι είναι ένας σύνθετος στόχος με πολλές συνιστώσες, που πρέπει να ληφθούν υπόψη προκειμένου να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Σ΄αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε να υπάρχει περεταίρω συνεργασία του Δήμου Σοφάδων και της Εκκλησίας της Ελλάδος, με στόχο την ενίσχυση της θέσης της Ρεντίνας στον «θρησκευτικό τουριστικό χάρτη» η οποία θα αποτυπωθεί με συγκεκριμένα βήματα και δράσεις στο επόμενο διάστημα.
Ο κ. Πετρέας, συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων επισκέφτηκε το Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου και κατόπιν την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και το Μουσείο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης, μένοντας εντυπωσιασμένος από τον θρησκευτικό πλούτο της Ρεντίνας.