Μνημόνιο συνεργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με την Περιφέρεια Τζιλίν της Κίνας, υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής του Επαρχιακού Λαϊκού Κογκρέσου Τσεν Γουέϊτζιν.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν ενεργά τις ανταλλαγές και τη συνεργασία στον τομέα της οικονομίας, του πολιτισμού, της επιστήμης και της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του τουρισμού, της ιατρικής και της κινηματογραφικής παραγωγής.

“Mας ενδιαφέρει πάρα πολύ να αναπτύξουμε εμπορική συνεργασία μεταξύ της Ηπείρου και της Επαρχίας Τζιλίν”, τόνισε ο Περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας πως είναι σε εξέλιξη διαβούλευση προκειμένου να συμμετάσχουν επιχειρήσεις Τουρισμού και προϊόντων της Ηπείρου στη μεγάλη έκθεση που διοργανώνεται τον Σεπτέμβριο στη Τζιλίν.

“Το λιμάνι του Πειραιά είναι το σύμβολο συνεργασίας των δύο χωρών. Με την ανάπτυξη της φιλίας των δύο χωρών, η επαρχία Τζιλίν μπορεί να αναπτύξει πολλές συνεργασίες με την Περιφέρεια Ηπείρου”, τόνισε από την πλευρά του Τσεν Γουέϊτζιν ο οποίος προέβλεψε ότι το μέλλον της συνεργασίας μεταξύ των δύο Περιφερειών θα “είναι όμορφο και φωτεινό”.

Στην υπογραφή του μνημονίου παραβρέθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δημήτρης Σιώλος, ο εκπρόσωπος του Ελληνο-Κινεζικού Συνδέσμου Φιλίας Ελευθέριος Κόντος, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.