H γέφυρα του Χάρακα, έργο μικρό θαύμα της μηχανικής, μοναδικό στην Ευρώπη -πάνω σε ενεργό σεισμικό ρήγμα- κατασκευασμένη να ταλαντεύεται πάνω από το έδαφος, όταν ο Εγκέλαδος έχει κέφια, εγκαινιάζεται και παραδίδεται στους κατοίκους και επισκέπτες της Κεφαλονιάς την ερχόμενη Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 11 το πρωί παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου καθώς άλλων εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Παράλληλα με την εκδήλωση εγκαινίων του έργου και στο πλαίσιο του Europe in my Region θα στηθεί περίπτερο ενημέρωσης -σχετικά με το έργο- για τους επισκέπτες και διερχόμενους ενώ θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά δώρα.

Η Περιφέρεια Iονίων Νήσων (ΠΙΝ) και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020» σε συνεργασία με το γραφείο Europe Direct Ιονίων Νήσων επέλεξε να προβληθεί από την Κεφαλονιά το συγκεκριμένο έργο, στην πανευρωπαϊκή καμπάνια Europe in my Region 2017.

Η καμπάνια αφορά στην προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων στους πολίτες, ώστε να αναδειχθούν τα αποτελέσματα, τα οφέλη και οι ευκαιρίες τους στην καθημερινότητα των πολιτών.