Εκπρόσωποι των Μεταφορέων που κάνουν την Μαθητική Μεταφορά στο Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ (Τουριστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ), εκλήθησαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρό, στα γραφεία του, σε μία ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης μιας λύσης στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την μεταφορά των μαθητών στην Περιφέρεια Αττικής.  Κατά την άνω σύσκεψη συζητήθηκαν, έγιναν αμοιβαίως κατανοητά και αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα:

1) Οι Μεταφορείς ενστερνιζόμενοι το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει στα σχολεία, στους μαθητές και τον λειτουργηματικό χαρακτήρα μιας τέτοιας μεταφοράς και αναλογιζόμενοι βέβαια την περιρρέουσα οικονομική δυσπραγία που βιώνει σήμερα η χώρα μας, δέχθηκαν την πρόταση της Περιφέρειας για μία οριζόντια μείωση 17% των απολαβών τους για τη νέα περίοδο του νέου Σχολικού Έτους 01/09/2012 – 30/06/2013.

2) Ως προς τα οφειλόμενα προηγούμενων περιόδων, όπως του έτους 2011, τα οποία σημειωτέον παραμένουν σήμερα απλήρωτα, πάνω από ένα και πλέον έτος και για τα οποία:

(α) Είχε ήδη γίνει περικοπή, κατόπιν διαπραγματεύσεων, 4% και προς τούτο είχε υπογραφεί σχετική Σύμβαση από την Περιφέρεια.

(β) Έχουν ήδη εκδοθεί τα σχετικά παραστατικά τιμολόγησης υπηρεσιών από τους Μεταφορείς και έχει καταβληθεί ο αναλογούν Φ.Π.Α. και αναλογούντας φόρος.

(γ) Υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων ως προς την υποχρέωση καταβολής μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Υπουργείου, και μάλιστα έχει ήδη εκταμιευθεί ένα ποσοστό χρημάτων για την καταβολή τέτοιων οφειλομένων στους Μεταφορείς.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι παρά τις προσπάθειες για την καταβολή των οφειλομένων, αυτή δεν μπορεί να εκτελεστεί λόγω εντολής του Προϊσταμένου κ. Βεκρή, ο οποίος ζητά την περαιτέρω περικοπή για την πληρωμή των παλαιών οφειλών του 2011, κατά ποσοστό 20% από τους Μεταφορείς, πλέον των περικοπών που είχαν επιτευχθεί από την Περιφέρεια και είχαν γίνει συμβάσεις, γράφοντας στα παλαιά των υποδημάτων του την υπογραφή του Περιφερειάρχη.  

Τόσον η Περιφέρεια όσο και οι Μεταφορείς καταγγέλλουν την  ενέργεια αυτή ως την αιτία που έχει σταματήσει την μεταφορά των μαθητών. 

Τέλος, οι μεταφορείς κάνουν έκκληση στους αρμόδιους φορείς να δράσουν άμεσα για την επίλυση του θέματος, δηλώνοντας την αδυναμία τους να καλύψουν κάποια αναγκαία έξοδα κίνησης των οχημάτων τους.