Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών καλεί απόψε και αύριο το βράδυ το κοινό να δει τα άστρα από τα ειδικά τηλεσκόπια που έχουν στηθεί σε επίκαιρα σημεία στους πρόποδες του Ολύμπου, στο πλαίσιο του 3ήμερου Φεστιβάλ αστρονομίας και αστροφυσικής «Οι Αγγελιοφόροι του Ολύμπου».

Στον ορεινό οικισμό Κοκκινοπηλός στην Ελασσόνα στα 1.160 μέτρα στις πλαγιές του Ολύμπου τριάντα προσκεκλημένοι καθηγητές, από ερευνητικά κέντρα, πανεπιστημιακά ιδρύματα, μαθητές από την Αττική, την Θεσσαλονίκη, το Λαγκαδά την Κοζάνη ,τη Φλώρινα, τα Γρεβενά, τη Λάρισα, την Κατερίνη θα συζητήσουν για το Διάστημα και θα ανιχνεύουν το Σύμπαν.

“Το τριήμερο Φεστιβάλ Αστρονομίας και Αστροφυσικής στον Όλυμπο που εκτυλίσσεται στους χώρους του οροπεδίου του Ολύμπου, στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας, περιλαμβάνει επιστημονικές δράσεις πρωτόγνωρες για την περιοχή. Όλη η διεργασία που θα προκληθεί θα διαχυθεί στο μυθικό βουνό και εμείς, προσλαμβάνοντας τη θετική ενέργεια της φύσης και τη γνώση της επιστήμης , να μεταφέρουμε το μήνυμα της τέλειας συνύπαρξης της μαγικής φύσης και της επιστημονικής πανδαισίας”, εξηγεί ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης.

Το Φεστιβάλ Αστρονομίας διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, την Αστρονομική Εταιρεία Λάρισας και την Πανθεσσαλική Στέγη.