Τα ξενοδοχεία Mystique και Vedema, μέλη της Luxury Collection, είναι ανάμεσα στα 5 καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Travel+Leisure. Το περιοδικό ζήτησε από τους αναγνώστες του να μοιραστούν τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες, να αξιολογήσουν μεταξύ άλλων, πόλεις, νησιά και ξενοδοχεία και να ψηφίσουν για αυτά που θεωρούν κορυφαία στην κατηγορία τους, ώστε να τα αναδείξουν στα Travel+Leisure World’s Best Awards.

«Η αιώνια αγαπημένη Σαντορίνη κυριάρχησε σε αυτή την κατηγορία, χάρη στα ξενοδοχεία της που αγκαλιάζουν τους απότομους βράχους,» παρατηρεί η αρθρογράφος Striling Kelso. «Στην κατηγορία των ξενοδοχείων, οι αναγνώστες αξιολόγησαν τα δωμάτια και τις εγκαταστάσεις, την τοποθεσία, το service, το φαγητό και την συνολική αξία που προσφέρει κάθε κατάλυμα,» εξηγεί.

«Το Mystique, μέλος της Luxury Collection, στην Οία προκαλεί θαυμασμό χάρη στην infinity πισίνα του. Το ξενοδοχείο που απευθύνεται μόνο σε ενήλικες, έχει επίσης μία σειρά γαστρονομικών επιλογών – το Charisma, το οποίο σερβίρει παραδοσιακά Ελληνικά πιάτα και το εμπνευσμένο από την Ιαπωνία Asea Lounge Restaurant – που οι αναγνώστες μας αγαπούν,” γράφει η Kelso.

“To Vedema, μέλος της Lxuxury Collection, βρίσκεται στα νότια του νησιού. Η τοποθεσία του στο κέντρο ενός μεσαιωνικού χωριού και τα ιστορικά του κτίρια – διαθέτει ένα κελλάρι 400 χρόνων και μια έπαυλη του προηγούμενου αιώνα – το ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους νικητές. Το ξενοδοχείο που διαθέτει μόνο βίλες και σουίτες, προσφέρει επίσης και ιδιωτική παραλία , καθιστώντας το την καλύτερη επιλογή για οικογένειες,» περιγράφει η αρθρογράφος.

Το Mystique συνδυάζει αριστοτεχνικά κομψότητα, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, πολυτέλεια και χαλάρωση με τη μυθική ομορφιά της Σαντορίνης. Σμιλεμένο στον απότομο βράχο της Καλντέρας, ο οποίος δεσπόζει πάνω από το απέραντο μπλε του Αιγαίου, η μοναδική τοποθεσία του Mystique προσδίδει μία ηρεμία και διακριτικότητα που καθορίζει το χαρακτήρα του ξενοδοχείου. Αγαπημένος προορισμός για μήνα του μέλιτος ή για ρομαντικές αποδράσεις, το Mystique εκπέμπει ένα πνεύμα ανεμελιάς, αποδίδοντας μία ανεπιτήδευτη, αποκλειστική αίσθηση, φόρο τιμής στη θεαματική τοποθεσία.

Κρυμμένο μέσα στο μεσαιωνικό οικισμό του Μεγαλοχωρίου, το μαγευτικό Vedema έχει εξελιχθεί από ένα κελλάρι 400 χρόνων και ένα παραδοσιακό καπετανόσπιτο του προηγούμενου αιώνα, σε ένα αυθεντικό θέρετρο αυθεντικού κυκλαδίτικου στυλ. Με πλήρη αφοσίωση στις ανάγκες των ταξιδιωτών, το Vedema έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα πιο γοητευτικά, πολυτελή και φιλόξενα θέρετρα του νησιού. Στη δυτική πλευρά της Σαντορίνης, είναι περικυκλωμένο από ένα παραδοσιακό πέτρινο τοίχο και περιτριγυρισμένο από αμπελώνες με θέα στο παραδοσιακό χωριό και τη θάλασσα του Αιγαίου.