kefalogianni-vouliΣτην ασφάλεια και τη σταθερότητα ως προϋπόθεση για την πρόοδο του τουρισμού εστίασε στην ομιλία της στη Βουλή η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη υπογραμμίζοντας ότι ο Τουρισμός στην Ελλάδα δε χρειάζεται απλώς μια επικοινωνιακή στρατηγική για να ανακάμψει.

“Δεν αρκεί απλά μια ευφάνταστη διαφημιστική καμπάνια για να τον κάνει πάλι προσιτό στις αγορές. Χρειάζεται μια πολυπαραγοντική προσέγγιση που πρέπει να χτιστεί με βάση την ασφάλεια και την σταθερότητα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ασφάλεια για σταθερό οικονομικό –περιβάλλον.
Ασφάλεια για επενδύσεις.
Ασφάλεια για ανάπτυξη.
Ασφάλεια για να επισκεφθείς τη χώρα.

Εστιάζοντας στα μεγέθη του προϋπολογισμού η υπουργός υπογράμμισε ότι ο Τουρισμός μπορεί και πρέπει να είναι τομέας αιχμής.

Μπορεί και πρέπει να είναι ο αγγελιοφόρος των καλών μηνυμάτων, λειτουργώντας με δύο καθοριστικούς τρόπους: Ως αναπόσπαστο μέρος του ΑΕΠ, στο οποίο κατέχει υψηλό ποσοστό και στοχεύει να κατακτήσει ακόμα υψηλότερο, και ως μεσολαβητής ανάμεσα στην Ελλάδα και την παγκόσμια κοινότητα.

Μπορεί να ‘επανορθώσει’ την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και να αυξήσει την αξιοπιστία της.
Μπορεί να γίνει ο μαγνήτης για την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων. Ο Τουρισμός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής πολιτικής. Ένας μοχλός δύναμης και εξόδου της χώρας από την κρίση.