Περισσότερα νέα δωμάτια ξενοδοχείων άνοιξαν τους πρώτους έξι μήνες του 2017 στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2012, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Hotel Bulletin. Παράλληλα, διψήφια αύξηση κατέγραψαν τα έσοδα από τα δωμάτια των ξενοδοχείων σε όλες, εκτός από 2 πόλεις, της Μεγάλης Βρετανίας.

Ειδικότερα, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ, το Μπέλφαστ και το Λονδίνο σημείωσαν αύξηση κατά 8%, καταδεικνύοντας ότι οι διεθνείς επισκέπτες εξακολουθούν να έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της πιο αδύναμης λίρας αλλά και χάρη στη διεξαγωγή αρκετών εκδηλώσεων υψηλού προφίλ.

Ο τομέας των ξενοδοχείων αναμένεται να γνωρίσει περαιτέρω ανάπτυξη των επισκεπτών με πάνω από 7.500 νέα δωμάτια στα ξενοδοχεία που άνοιξαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, αυξημένα κατά 40% σε σχέση με τα στοιχεία του περασμένου έτους.

Συγκεκριμένα, το εμπορικό σήμα Premier Inn συνέχισε την επέκτασή του κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου, με δύο νέα ξενοδοχεία να ανοίγουν καθώς και το πέμπτο hub της ομάδας από το Premier Inn στο King’s Cross του Λονδίνου. Ωστόσο, το δεύτερο τρίμηνο καταγάφηκε επίσης αξιοσημείωτη δραστηριότητα από ανεξάρτητα επώνυμα ξενοδοχεία.

Υπογραμμίζεται ότι τα Boutique ξενοδοχεία σε περίεργα κτίρια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Τυπικά παραδείγματα περιλαμβάνουν το νέο 252 δωματίων, πέντε αστέρων The Ned, το οποίο άνοιξε στο Soho House το Μάιο. Το ξενοδοχείο, που μετατράπηκε από την πρώην Midland Bank, διαθέτει εννέα χώρους τραπεζαρίας και ένα μπαρ στα πρώην θησαυροφυλάκια της Τράπεζας.