Περισσότερους κινέζους επιβάτες πρόκειται να φέρει η απευθείας σύνδεση Αθήνας-Πεκίνου από τις 30 Σεπτεμβρίου. Τότε θα προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το πρώτο αεροσκάφος της γραμμής, ενώ σε δεύτερο χρόνο και με βάση την συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ Cosco και China Eastern Airlines αναμένεται αναμένεται απευθείας σύνδεση και με την Σανγκάη, τη μεγαλύτερη πόλη και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο λιμάνι της Κίνας.

Η εξέλιξη αυτή πρόκειται να εκτινάξει τον αριθμό των κινέζων επισκεπτών στη χώρα μας. Ούτως ή άλλως, τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζεται αύξηση 37.2%, παρά το γεγονός ότι η σύνδεση με την Κίνα εξυπηρετείται μέσω ενδιάμεσων σταθμών σε Μόσχα, Μόναχο, Κωνσταντινούπολη και Εμιράτα του Κόλπου.

Σύμφωνα με το Διευθυνων Σύμβουλος του ΟΛΠ, cpt Φου Τσενγκιού,  η έναρξη των απευθείας πτήσεων σε συνδυασμό με τα επενδυτικά σχέδια της Cosco θα ενισχύσει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη του home porting στον ΟΛΠ και τη μετεξέλιξη του Πειραιά σε κέντρο της μεσογειακής κρουαζιέρας για κινέζους τουρίστες.

Από την πλευρά του,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας Θ.Κόντες σχολιάζει πως η απευθείας σύνδεση είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, ενώ επισημαίνει ότι ο Πειραιάς μπορεί να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι –ήδη από πέρυσι – η Κωνασταντινούπολη δεν είναι home port. Γεγονός που ευνοεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να αναπτύξει τα μεγέθη του στην αγορά της κρουαζιέρας.