H οικογένεια Βολικάκη φιλοξένησε για πάνω από 65 ημέρες στο ξενοδοχείο της στα Χανιά μια Ελβετίδα υπήκοο με ψυχολογικά προβλήματα.

Το Ελβετικό κράτος -μόλις ενημερώθηκε από τον ξενοδόχο για το πρόβλημα της γυναίκας, φρόντισε για τον επαναπατρισμό της, ευχαρίστησε την οικογένεια των Χανιωτών για την στήριξη και την συνεργασία και πλήρωσε όλες τις οφειλές στο ξενοδοχείο.

Πρόκειται για την ίδια οικογένεια που είχε διαθέσει το ξενοδοχείο της για τη φιλοξενία 155 Σύριων προσφύγων από το 2014 χωρίς όμως να λάβει ούτε ένα ευρώ αλλά ούτε και ένα “ευχαριστώ” από τις Ελληνικές αρχές για την προσφορά της.

«Είδαμε πως λειτουργεί ένα σοβαρό κράτος», επισημαίνει ο κ. Βολικάκης σχολιάζοντας την επιστολή από την Ελβετική Πρεσβεία με τις θερμές ευχαριστίες για τη φιλοξενία της γυναίκας μαζί με ένα συμβολικό δώρο.

Στο ξενοδοχείο της οικογένειας είχαν φιλοξενηθεί τον Απρίλη του 2014, περίπου 155 Σύριοι πρόσφυγες που είχαν φτάσει στην Παλιόχωρα.

Οι πρόσφυγες θα έμεναν για 3 ημέρες στο ξενοδοχείο του κ. Βολικάκη μετά και από αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Τελικά έμειναν για σχεδόν δύο χρόνια στο ξενοδοχείο.

Όμως ο κ. Βολικάκης δεν πληρώθηκε ποτέ για το ξενοδοχείο του, ούτε για τους δύο μήνες που με δικούς τους πόρους εξασφάλιζε τη διατροφή των προσφύγων.

Όπως τονίζει ο κ. Βολικάκης, τότε ο κ. Σταθάκης ως βουλευτής της αντιπολίτευσης είχε κάνει και ερωτήσεις στη Βουλή αλλά μετά που ανέλαβε υπουργός, δεν ενδιαφέρθηκε. Ούτε τα τηλέφωνα δεν σηκώνει».

Ο κ. Βολικάκης που έχει στείλει εκατοντάδες επιστολές προς κάθε αρμόδιο, διερωτάται: «Έχουμε 2 υπουργούς και 2 βουλευτές από τα Χανιά. Τι κάνουν για να βοηθήσουν έναν συντοπίτη τους;».

Εξαιτίας της περιπέτειας αυτής η επιχείριση του αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας, αφού έχασε συμβόλαια με τουριστικά γραφεία, επιβαρύνθηκε κόστη και δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ.

«Και για όλα αυτά δεν έλαβα ένα έγγραφο να μου λέει ότι “σε ευχαριστούμε για αυτά που πρόσφερες και θα δούμε τι θα κάνουμε”».