prasinostourismos91Την «πράσινη» διάσταση του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό του Βελγίου, με αφορμή εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Βελγίου, μια πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Kultur art bridge και του Ελληνικού Κύκλου Σύγχρονων Μελετών.

Με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, Θράκης και Ηπείρου και της ενσωμάτωσής τους στο ελληνικό κράτος το 1912, το Γραφείο ΕΟΤ Βελγίου παρουσίασε τις περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης στο βελγικό κοινό, για να γνωρίσει την, άγνωστη σε πολλούς, οικολογική διάσταση του προορισμού και να επιλέξει την Ελλάδα για τις επόμενες διακοπές του.

Η παρουσίαση έγινε από την τοπική διευθύντρια του KORRES στο Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία Μαρί Κλαμπό (Marie Clabots), η οποία αναφέρθηκε στην πλούσια ελληνική χλωρίδα, η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 6.500 ποικιλίες φυτών, εκ των οποίων 1200 ενδημικά, που δεν συναντάμε σε άλλα μέρη του κόσμου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Σύγχρονη Ελληνική Δημιουργικότητα», μια πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Kultur art bridge και του Ελληνικού Κύκλου Σύγχρονων Μελετών, το Γραφείο ΕΟΤ Βελγίου διοργάνωσε παρουσίαση για την ελληνική χλωρίδα, ως «μια ευκαιρία προβολής του “πράσινου” τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα», τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, στις Βρυξέλλες.

Η κ. Κλαμπό τόνισε πως η Ελλάδα, διαφέρει με την πλούσια βιοποικιλότητά της, δημιουργώντας μοναδικά οικοσυστήματα για τα φυτά, ενώ το μικροκλίμα της και η ιδιαίτερη τοπογραφία της συντελούν σε μια από τις πλουσιότερες χλωρίδες παγκοσμίως.

Στην παρέμβασή της τέλος η διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ στις Βρυξέλλες Ελένη Σκαρβέλη, υπογράμμισε ότι η απευθείας σύνδεση του Βελγίου με τη Θεσσαλονίκη, διευκολύνει τους ταξιδιώτες, λάτρεις της φύσης, να ανακαλύψουν τη Βόρεια Ελλάδα, ως έναν αυθεντικό προορισμό, «πράσινο» για όλες τις εποχές του χρόνου.

kerdos