Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει να αυξάνεται ο εισερχόμενος τουρισμός στο Ισραήλ αγγίζοντας τους 254 χιλ. τουρίστες τον Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση 20% συγκριτικά με πέρυσι. Συγκεκριμένα, οι τουριστικές αφίξεις στη χώρα μέχρι τώρα ανήλθαν στα 2,3 εκατ. αυξημένες κατά 24% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ αναμένεται να σπάσουν το ρεκόρ του 2013 με τα 2,95 εκατ. αφίξεις.

Υπογραμμίζεται ότι στα στατιστικά στοιχεία δεν περιλαμβάνουν οι ημερήσιες εκδρομές στο Ισραήλ, αλλά μόνο τουρίστες που έχουν πραγματοποιήσει μία ή περισσότερες διανυκτερεύσεις στη χώρα.

Η άνοδος στις τουριστικές αφίξεις οφείλεται εν μέρει σε μια επιθετική διαφημιστική εκστρατεία που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης του Ισραήλ. Ειδικότερα, για πρώτη φορά, το υπουργείο επέλεξε να αλλάξει τις συνήθεις ημερομηνίες των διαφημιστικών εκστρατειών και να παροτρύνει τους Ευρωπαίους τουρίστες να επισκεφθούν το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού – μια εποχή που συνήθως είναι επιρρεπής σε χαμηλό αριθμό επισκεπτών από την Ευρώπη.

Επιπλέον, το υπουργείο του Ισραήλ διεξήγαγε την πρώτη του εκστρατεία στην Πολωνία, μια κίνηση που οδήγησε σε 60% αύξηση των επισκεπτών από την κεντροευρωπαϊκή χώρα.

“Η καινοτόμος πολιτική μάρκετινγκ συνεχίζει να αποδίδει καρπούς και να φέρνει νέα ρεκόρ στον εισερχόμενο τουρισμό στο Ισραήλ”, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Yariv Levin.

“Η τουριστική επανάσταση συμβάλλει σημαντικά στην ισραηλινή οικονομία και στην αγορά εργασίας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο και να οδηγήσουμε τον τουρισμό σε νέα ρεκόρ”.

Σημειώνεται ότι από τον Ιανουάριο, ο τουρισμός στο Ισραήλ έχει φέρει έδος σχεδόν 3,5 δισ. δολαρίων.