Αριθμός ρεκόρ ξένων τουριστών επισκέφθηκε τη Βρετανία τον Ιούλιο, αποδεικνύοντας πώς η αδύναμη λίρα έχει μετατρέψει τον τουρισμό σε μεγάλο ευεργετηθέντα της περυσινής ψηφοφορίας για το Brexit.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών που ήρθαν στη Βρετανία τον Ιούλιο ανήλθε σε 4,02 εκατ., ο υψηλότερος για κάθε μήνα από τότε που υπάρχουν στοιχεία και η πρώτη φορά που το εν λόγω νούμερο ξεπέρασε τα τέσσερα εκατομμύρια.

Η αξία της στερλίνας έπεσε έντονα μετά την απόφαση του δημοψηφίσματος του Ιουνίου 2016 να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, οδηγώντας σε υψηλότερο πληθωρισμό για τα βρετανικά νοικοκυριά – και πιο ακριβές διακοπές στο εξωτερικό – αλλά χαμηλότερες τιμές για τους ξένους τουρίστες.

Κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη Βρετανία αυξήθηκε κατά 8%, ενώ οι Βρετανοί που ταξίδεψαν στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 3%, σύμφωνα με την ONS, βάσει προκαταρκτικών στοιχείων.

Τέλος, οι ξένοι επισκέπτες στη Βρετανία δαπάνησαν £ 13,3 δισ. (€ 15 δισ.) την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, αυξημένες κατά 9%, ενώ οι Βρετανοί αύξησαν τις δαπάνες τους στο εξωτερικό κατά 5% σε £ 24,3 δισ.