“Η καθιέρωση της Ιαματικής Ιατρικής από την Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής οφείλεται στην αποδεδειγμένη θεραπεία, αποκατάσταση, διατήρηση και πρόληψη της υγείας για πνευματική, ψυχική και συναισθηματική αναζωογόνηση στις εξαιρετικές βιοκλιματολογικές συνθήκες που έχει η Ελλάδα”.

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Κουσκούκης,  Καθηγητής Δερματολογίας – Νομικός, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Επιστημονικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ, τ. Αντιπρύτανης – Γεν. Γραμ. ΥΠΕΠΘ, εν όψει του 3ου Πανελληνιου Συνεδρίου Ιαματικής Ιατρικής που θα διεξαχθεί 6-8 Οκτωβρίου.

“Η επικαιροποίηση της Ιαματικής Ιατρικής, επισημαίνει επιβάλλεται πρώτον από την απαίτηση των ασθενών σε διεθνές επίπεδο για εφαρμογή συμπληρωματικών θεραπειών, δεύτερον από την ένταξη των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και Κέντρων Θαλασσοθεραπείας στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς και από την εφαρμογή των διατάξεων περί διακίνησης ασθενών και για ιαματική θεραπεία εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, και τρίτον από την ίδρυση του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Η διεθνοποίηση του Τουρισμού Υγείας ως ιατρικού, οδοντιατρικού και ιαματικού-ευεξίας τουρισμού από τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Α. και Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Πατούλη με τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες του για την ίδρυση του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών και για τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, εξασφαλίζει προστιθέμενη αξία στο επιστημονικό και επενδυτικό τομέα της χώρας μας.

Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής θα διεξαχθεί 6-8 Οκτωβρίου 2017 στο ξενοδοχείο «Γαλήνη», Καμένα Βούρλα, με θέμα την «Επικαιροποίηση της ιαματικής Ιατρικής υπό το πρίσμα της ολιστικής προσέγγισης».

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν εκλεκτοί συνάδελφοι, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στην Ιαματική Ιατρική με διαλέξεις, workshops και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που αφορούν τη συμπληρωματική δράση της Ιαματικής Ιατρικής με άλλες επιστημονικά αποδεδειγμένες συμπληρωματικές θεραπείες ολιστικής διάστασης.

Οι παρουσιάσεις αναφέρονται στη θεραπευτική δράση των ιαματικών πηγών σε νοσήματα του μυοσκελετικού, νευρικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, αιμοποιητικού, γαστρεντερικού, ουρολογικού και ενδοκρινολογικού συστήματος καθώς και σε δερματολογικές, γυναικολογικές, αλλεργικές και περιοδοντικές παθήσεις”.