Ολοένα και περισσότεροι φορείς συντάσσονται στο πλευρό του δήμου Πατρέων, σε ότι αφορά την δημιουργία ενός αρχαιολογικού πάρκου, δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αρχιτεκτόνων Πάτρας, στην οποία τονίζει ότι το Αστυνομικό Μέγαρο δεν πρέπει να γίνει στον διπλανό χώρο από το μουσείο, στο οικόπεδο της οδού Αμερικής που ανήκει στην αστυνομία, αποτελεί μόνο ένα παράδειγμα στο ότι η πόλη θέλει να φτιάξει ένα αρχαιολογικό πάρκο.

Ένα πάρκο που θα της δώσει άλλη προοπτική τουριστικής ανάπτυξης. Το Αρχαιολογικό Μουσείο στο σημείο που βρίσκεται κάτω από το ύψος του Μυκηναϊκού πάρκου της Βούντενης και η ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτό, είναι το ιδανικότερο μέρος για να δημιουργηθεί το αρχαιολογικό πάρκο της Πάτρας.

Το πάρκο αναμένεται να προσελκύσει πλήθος τουριστών όταν ολοκληρωθεί. Η Πάτρα έχει δυνατότητες για να αναπτύξει τον τουρισμό της μέσα από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που υπάρχουν, αρκεί βέβαια να τους αξιοποιήσει.

Το Αρχαιολογικού Μουσείο είναι ο πυλώνας που εκφράζει την δυναμική αυτή. Οι επισκέπτες που ξεναγούνται στους χώρους του μένουν έκθαμβοι από το πλήθος των ευρημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ομάδα Ρώσων χορευτών, φιλοξενούμενοι των χορευτικών τμημάτων του δήμου Πατρέων, που το επισκέφτηκαν το πρωί του Σαββάτου, έφυγαν εντυπωσιασμένοι από τα όσα είδαν.

Ο δήμος Πατρέων έχει εισηγηθεί την ανταλλαγή περιουσίας, δίνοντας ένα δικό του οικόπεδο, κοντά στο Ζαβλάνι, στο ύψος της Περιμετρικής, όπου κάλλιστα μπορεί να κτιστεί το νέο Αστυνομικό Μέγαρο που έχει ανάγκη η τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο θα πρέπει να ακούσει την δύναμη της φωνής μιας πόλης. Το θετικό είναι ότι ήδη αρκετοί συνδικαλιστές της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνοντας υπόψη τους την πίεση της πόλης, αλλά και τις ανάγκες που έχει η διεύθυνση για την ανέγερση ενός αστυνομικού μεγάρου, ήδη έχουν αλλάξει ρότα.

Εγκαταλείπουν την ιδέα του οικοπέδου της οδού Αμερικής και στρέφονται στο οικόπεδο του δήμου, έξω από το Ζαβλάνι. Μένει να τους ακούσει και η ηγεσία…