Συνεχίζεται η πτώση στις διεθνείς αφίξεις των ΗΠΑ με αφορμή την ταξιδιωτική απαγόρευση του Προέδρου Trump από τον Ιανουάριο το γνωστό “Trump slump”,  σε μια εποχή που οι διεθνείς αφίξεις σε ολόκληρο τον κόσμο αυξάνονται.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της ForwardKeys -που προβλέπουν τα μελλοντικά παγκόσμια ταξίδια με την ανάλυση περισσότερων από 17 εκατομμυρίων συναλλαγών ημερησίως- οι διεθνείς αφίξεις πτήσεων στην Αμερική μειώθηκαν συνολικά κατά 1,4% μεταξύ 27 Ιανουαρίου και 30 Σεπτεμβρίου 2017 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όταν σε όλο τον κόσμο οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 4,6%,

“Αυτό είναι ανησυχητικό για την οικονομία των ΗΠΑ, αφού τα ταξίδια που είναι ένα τεράστιο εισόδημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν έδαφος.

Κάτι που δυστυχώς είχαμε προβλέψει από τη πρώτη απαγόρευση”, τόνισε μεταξύ ο Olivier Jager, επικεφαλής της ForwardKeys.

Η προτεινόμενη απαγόρευση “Trump slump” συνέπεσε επίσης με την ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ, καθιστώντας την ακριβό προορισμό διακοπών.

Τα ταξίδια από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ -που αποτελούν το 39,4% της Αμερικανικής τουριστικής αγοράς- μειώθηκαν κατά 2,3% και από Ασία-Ειρηνικός, με μερίδιο αγοράς 23%, μειώθηκε κατά 3,8%, σύμφωνα με την ForwardKeys.

Ο τουρισμός στις ΗΠΑ έχει αναμφισβήτητα επηρεαστεί περαιτέρω από άλλους παράγοντες, επισημαίνουν οι αναλυτές όπως η καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Irma τον Σεπτέμβριο και η επίθεση στο φεστιβάλ του Λας Βέγκας με 58 νεκρούς και 489 τραυματίες.