Ραγδαία ανάπτυξη καταγράφει ο τουρισμός Halal με τους νεαρούς κυρίως μουσουλμάνους να πραγματοποιούν πολλά ταξίδια ανά τον κόσμο.
Επιπλέον, διπλάσιες θα είναι οι δαπάνες για ταξίδια των νεαρών αυτών μουσουλμάνων τα επόμενα χρόνια, καθώς ο ισλαμικός τουρισμός κοστολογείται περίπου στα 300 δις. δολάρια.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μελέτη η οποία έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία οι περισσότερες χώρες αποσκοπούν στην προσέλκυση ενός καλού μεριδίου της συγκεκριμένης αναδυόμενης ταξιδιωτικής αγοράς.
Η Σαουδική Αραβία, η Μαλαισία και η Τουρκία είναι οι μεγαλύτερες πηγές από όπου προέρχονται οι νεαροί μουσουλμάνοι ταξιδιώτες αναφέρει νέα μελέτη.
Ταυτόχρονα, ένας αυξανόμενος αριθμός νεαρών μουσουλμάνων από την Ινδονησία, που έχει τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο, την Αίγυπτο και το Καζακστάν, ταξιδεύουν επίσης συχνότερα και πιο μακριά, όπως η Νότια Ασία.
Η αύξηση του τουρισμού Halal τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει τα αεροδρόμια, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία να προσπαθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτής της κατηγορίας τουρισμού παρέχοντας εγκαταστάσεις και υπηρεσίες φιλικές προς τους μουσουλμάνους, όπως αίθουσες προσευχής και καταστήματα τροφίμων halal.
Ο Fazal Bahardeen, διευθύνων σύμβουλος του εξειδικευμένου ταξιδιωτικού στον ισλαμικό τουρισμό πρακτορείου HalalTrip , δήλωσε ότι η μεγαλύτερης ηλικίας μουσουλμάνοι ταξιδεύουν συνήθως με τις οικογένειες μία φορά το χρόνο, ενώ νέοι μουσουλμάνοι ηλικίας 20 έως 36 ετών κάνουν πολλαπλά ταξίδια.
«Τα ταξίδια των νεαρών μουσουλμάνων ανθίζουν, καθώς είναι οι καταναλωτές με το περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα που αναζητούν πιο εξωτικές εμπειρίες και προορισμούς μακριά από τους γονείς τους», δήλωσε ο κ. Bahardeen.
Οι δαπάνες ανά ταξίδι τους θα μπορούσαν να είναι χαμηλότερες από την προηγούμενη γενιά, αλλά επειδή πραγματοποιούν πολλαπλά ταξίδια ετησίως, οι συνολικές δαπάνες τους είναι υψηλότερες“.
«Ο κ. Bahardeen ανέφερε ότι μέσα στα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια, πολλοί μουσουλμάνοι θα εισέρχονταν στο στάδιο της ζωής τους κατά το οποίο θα κερδίζουν, θα ξοδεύουν και θα ταξιδεύουν περισσότερο».
Σημειώνεται ότι οι δαπάνες για ταξίδια κατά τη διάρκεια του 2016 για νέους μουσουλμάνους ήταν περίπου 55 δις. δολάρια ΗΠΑ, ενώ ο συνολικός ταξιδιωτικός τομέας μουσουλμάνων ανήλθε σε 156 δις. δολάρια, πρόσθεσε.
Τα εν λόγω νούμερα αναμένεται να αυξηθούν αντίστοιχα σε 100 δισ. δολάρια μέχρι το 2025 και 300 δισ. Δολάρια μέχρι το 2026, σύμφωνα με τη μελέτη.