xatzidakis2Στο μέτρο της επίταξης των απεργών στα μέσα μεταφοράς προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, έπειτα από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το μέτρο της επίταξης για τους απεργούς και ότι οι εργαζόμενοι του μετρό ακολούθησαν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι του μετρό, που είναι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, χαρακτηρίζουν “χούντα” την επίταξη, ενώ ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ, Αντώνης Σταματόπουλος, δηλώνει: “Η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους.”

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου είχε δώσει διορία στους απεργούς να λήξουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία στο μετρό διαρκεί ήδη 8 ημέρες, ενώ στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς πραγματοποιούνται συχνά στάσεις εργασίας.