tourism-today-9Τους 463 εκθέτες έφτασε η 8η Horeca που διοργανώνεται από τις 8-11 Φεβρουαρίου σε 42.000 τ.μ. στο Metropolitan Εxpo με πολλές παράλληλες δραστηριότητες Festival. Τα παραπάνω δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή Tourism Today ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forum Α.Ε. που διοργανώνει την έκθεση, Νίκος Χουδαλάκης. Επισημαίνεται ότι η εκπομπή Tourism Today που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Χάρης Ντιγριντάκης προβάλλεται κάθε Παρασκευή 7-8 το βράδυ στο Channel 9.

Ο κ. Χουδαλάκης αναφέρεται στο Festival Μπύρας, στο πρωτάθλημα καφέ, στην εκδήλωση του ΣΕΤΕ για τη γαστρονομία, στις εκδηλώσεις για το κρασί αλλά και το bartender πρωτάθλημα που θα λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης, καθώς και στην πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας για το «Ελληνικό Πρωινό», η οποία θα αναπτυχθεί και παρουσιαστεί πλήρως στην έκθεση.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 2.000 ξενοδόχοι από όλη τη χώρα θα παρακολουθήσουν τη 2η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που θα πραγµατοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:30 στην 8η Διεθνή Έκθεση HORECA σε ειδικά διαµορφωµένο χώρο (Hall 2). Στόχος της Συνέλευσης, η ισχυροποίηση του θεσμού, η άμεση επαφή ανάμεσα στα μέλη του ΞΕΕ, αλλά και η εκπομπή ενός μηνύματος ενότητας και συσπείρωσης όλου του κλάδου.

Στην ίδια εκπομπή, το μέλος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε. Γιώργος Πίττας ανέπτυξε το πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας για το «Ελληνικό Πρωινό», για το οποίο, στα ειδικά περίπτερα που έχουν διατεθεί στην 8η Horeca, θα γίνουν 8 εκδηλώσεις το Σάββατο και την Κυριακή από τις αντίστοιχες περιοχές που διαθέτουν αντίστοιχα Σύμφωνα Ποιότητας. Εκεί οι σεφ των εν λόγω περιοχών θα μαγειρέψουν ελληνικό πρωινό αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τα τοπικά προϊόντα. Ο κ. Πίττας που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης του project Ελληνικό Πρωινό σημείωσε ότι ήδη μέσα στο 2013 αναμένεται η υπογραφή άλλων 10 συμφώνων ποιότητας με διαφορετικούς ελληνικούς προορισμούς, ενδεικτικό της δυναμικής του προγράμματος που το έχει αγκαλιάσει ήδη μεγάλο κομμάτι των ξενοδόχων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.