Ώριμο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα εντοπίσθηκε στις επαφές που είχε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αυστραλία. Όπως σημειώνεο το Υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωση του σχετικά με το ταξίδι του υπουργού, το ενδιαφέρον αφορούσε επενδύσεις υπερπολυτελών, σύνθετων τουριστικών συγκροτημάτων και άλλες τουριστικές δραστηριότητες, καθώς και τους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και των ναυπηγείων.

Παράλληλα, με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Road show του υπουργού Οικονομίας και αντιπροσωπείας του Οργανισμού Enterprise Greece στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στη Μελβούρνη, ο κ. Παπαδημητρίου έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό της πολιτείας της Βικτώριας, Daniel Andrews, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και την επικείμενη επίσκεψη του κ. Andrews στην Αθήνα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Πολιτείας της Βικτώριας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μελβούρνη. Συμφωνήθηκε ο προγραμματισμός επιχειρηματικής αποστολής από την πολιτεία της Βικτώριας στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες και η στενή συνεργασία των στελεχών της πολιτείας με τον Οργανισμό Enterprise Greece.

Στη συνέχεια, ο υπουργός συναντήθηκε με την Ομοσπονδιακή υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας, Julia Bishop, παρουσία της ομογενούς ομοσπονδιακής βουλευτή Julia Banks, προέδρου της Ομοσπονδιακής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αυστραλίας.