Ανεβασμένες οι τιμές, παρά το γεγονός ότι έχουν συγκρατηθεί τον τελευταίο χρόνο και παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Τα σπίτια στο Λονδίνο είναι λιγότερο προσιτά από ποτέ, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να μειώσει το κόστος της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, σήμερα κοστίζει στον μέσο Λονδρέζο 14,5 φορές ο ετήσιος μισθός του για να αγοράσει ένα σπίτι, τιμή – ρεκόρ, σύμφωνα με σημερινή έκθεση της εταιρείας Hometrack.

Το Κέμπριτζ, η Οξφόρδη και η αγγλική παραθαλάσσια πόλη του Μπόρνμουθ έχουν διψήφια νούμερα, σύμφωνα με την έκθεση.

«Οι τιμές στο Λονδίνο έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα, παρά τη σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των τιμών των κατοικιών κατά το τελευταίο έτος», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Richard Donnell, διευθυντής έρευνας της Hometrack.

«Το χάσμα μεταξύ των μέσων κερδών και των τιμών των κατοικιών στην πρωτεύουσα δεν ήταν ποτέ ευρύτερο», σημείωσε.

Η μέση τιμή για την αγορά πρώτης κατοικίας εξακολουθεί να αυξάνεται κατά 66% από το 2012, καθώς η προσφορά δεν ανταποκρίνεται στη ζήτηση από εγχώριους αγοραστές και ξένους επενδυτές.

Οι αυξανόμενες αξίες έχουν προκαλέσει την πτώση του αριθμού των νέων αγοραστών στην πρωτεύουσα, κάτι που ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμμοντ προσπάθησε να αντιμετωπίσει την περασμένη εβδομάδα όταν κατάργησε το τέλος χαρτοσήμου για κατοικία αξίας μέχρι 400.000 λίρες.