visa2203Ρεσιτάλ” απόδοσης και αποτελεσματικότητας δίνουν οι προξενικές μας αρχές στη διεκπεραίωση των αιτημάτων χορήγησης θεωρήσεων για την Ουκρανία, επιτυγχάνοντας ένα εντυπωσιακό ποσοστό αύξησης της τάξης του 105%!!!

Σε σχέση με το 2011, ο αριθμός θεωρήσεων που χορηγήθηκαν από το Προξενείο μας στην Ουκρανία, έφθασε τις 99.973, έναντι μόλις 48.801 του 2011! Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, ο αριθμός θεωρήσεων διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια των μηνών της θερινής περιόδου, ενώ τους μήνες εκτός αιχμής, έφθασε και να τετραπλασιάζεται, σε ορισμένες περιπτώσεις!

Η θεαματική αυτή βελτίωση, δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητη από την Ουκρανική αγορά. Στην ετήσια έρευνα του περιοδικού “Ukrainian Tourism”, η Ελλάδα κατετάγη πρώτη μακράν στην κατηγορία “Η καλύτερη δυναμική των τουριστικών ροών”, ενώ σε έρευνα μεταξύ 36 τουριστικών γραφείων της χώρας για τις πιο φιλικές και τις πιο εχθρικές Πρεσβείες προς τους Ουκρανούς πολίτες, η Ελλάδα σχεδόν ισοβάθμισε στις φιλικότερες, μαζί με την Ισπανία ( Η Ισπανία 15 θετικές και τρεις αρνητικές αναφορές, η Ελλάδα 14 θετικές και μία αρνητική αναφορά).

Σύμφωνα δε με τον Σύνδεσμο των Tour Operators της Ουκρανίας, η Ελλάδα ανέβηκε στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των Ουκρανών, κατά την περίοδο του 2012, πίσω από την Τουρκία. Εγκωμιαστικά σχόλια για την αποτελεσματικότητα του Προξενείου μας στην Ουκρανία ακούμε συνέχεια το τελευταίο διάστημα και από Έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην αγορά αυτή και έχουν επενδύσει και εξακολουθούν να επενδύουν στην ενίσχυση της κίνησης.

Όλα αυτά αποδεικνύουν πόσο σημαντικό και καθοριστικό είναι το να βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά στελέχη που ξεπερνούν εαυτόν και παλεύουν για το μέγιστο δυνατόν, ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες.
Αυξάνοντας τους αριθμούς των επισκεπτών, “αυγατίζοντας” τα πολύτιμα έσοδα, δημιουργώντας “κλίμα” και ισχυρή δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό, εκεί που δεν υπήρχε. Μαζί με τα συγχαρητήριά μας στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ, εκφράζουμε και την ελπίδα ότι θα μπορέσουν αυτά τα στελέχη να συνεχίσουν το έργο τους αναπόσπαστοι από ποικίλες αγκυλώσεις.

tourismlobby