Πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό στην Καλαμάτα, χαρακτήρισε το 2017 η Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, κατά την παρουσίαση του απολογισμού της τουριστικής προβολής του Δήμου Καλαμάτας.

Η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι φέτος ο Δήμος Καλαμάτας παρείχε τουριστική πληροφόρηση και υποστήριξη σε περίπου 25.000 άτομα, ότι ο μαθητικός τουρισμός ξεπέρασε τους 15.000 μαθητές, ενώ ανήγγειλε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης θα δημιουργηθεί στην Παραλία ένα εξαιρετικά σύγχρονο και μοντέρνο κέντρο τουριστικής πληροφόρησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στο Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης στο ιστορικό Δημαρχείο εξυπηρετήθηκαν περίπου 13.000 τουρίστες από 50 χώρες, ενώ το Γραφείο στην Παραλία εξυπηρέτησε πάνω από 25.000 επισκέπτες και η Καλαμάτα υποδέχτηκε 15.000 μαθητές για τις σχολικές τους εκδρομές.

“Η Καλαμάτα, τόνισε είναι ένας αναδυόμενος τουριστικός προορισμός, με μεγάλες δυνατότητες και δυναμική, που αυξάνεται χρονιά με τη χρονιά.

Ήδη το αεροδρόμιό μας είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο στην Ευρώπη και βεβαίως, αυτό είναι κάτι πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον της περιοχής μας”.