Η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού έχει μετατρέψει ήδη από φέτος την Ήπειρο σε έναν από τους πιο hot προορισμούς για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καθώς οι πληρότητες σε όλες τις περιοχές της, είναι πολύ μεγάλες και ξεπερνούν το 90%.

Από την Κόνιτσα και τα Ζαγοροχώρια μέχρι το Μέτσοβο και τα κεφαλοχώρια των Τζουμέρκων, από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι και τα Φώτα, οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με άλλες χρονιές.

Όπως επισημαίνουν οι επιχειρηματίες του κλάδου, ώθηση στην τουριστική κίνηση έδωσε η Ιόνια Οδός που παρέχει ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση στον κάθε προορισμό. Σήμερα για να πάει κάποιος από την Αθήνα μέχρι τα Γιάννενα χρειάζεται μόλις 3 ώρες και 30 λεπτά, από τη Θεσσαλονίκη 2 ώρες και 40 λεπτά, από την Πάτρα μόλις 90 λεπτά και από τη Λάρισα περίπου 3 ώρες.

Αυτό σημαίνει πως χάρη στην λειτουργία όχι μόνο της Ιόνιας Οδού αλλά και ολόκληρου του δικτύου αυτοκινητόδρομων η ευρύτεροι χειμερινοί προορισμοί της Ηπείρου από δυσπρόσιτοι και επικίνδυνοι έγιναν εν μία νυκτί θελκτικοί προορισμοί σχεδόν από κάθε σημείο της Ηπειρωτικής χώρας αλλά και από τα μεγάλα αστικά της κέντρα.

 

Πηγή : www.ypodomes.com