kritikaproiontaΤο Επιμελητήριο Κρήτης και η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου ανέλαβαν την πρωτοβουλία της προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία του νησιού κατά τη νέα τουριστική περίοδο.

Οι συναντήσεις ξενοδόχων, διευθυντών και υπεύθυνων προμηθειών ξενοδοχείων της Κρήτης και παραγωγών και μεταποιητών κρητικών προϊόντων θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Μαρτίου από τις 09:00 το πρωί έως τις 09:00 το βράδυ, στα πλαίσια του δεύτερου Παγκρήτιου Forum προώθησης των κρητικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία.

Οι συναντήσεις θα είναι προκαθορισμένες και κατ’ ίδιαν, εξάλεπτης διάρκειας, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο Επιμελητήριο Ηρακλείου – οδός Κορωναίου 9 στο Ηράκλειο.

Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής στο Δεύτερο Παγκρήτιο Forum προώθησης των κρητικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία, ολοκληρώνεται την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα κατά την οποία παραγωγοί και μεταποιητές θα πρέπει να έχουν αποστείλει και τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση, η οποία θα λειτουργήσει, όπως και πέρυσι στην αίθουσα «ΚΑΡΟΥΖΟΥ» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στο Foroum θα έχουν τη δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ στάθμευσης των οχημάτων τους στους χώρους του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ).

Το δεύτερο Παγκρήτιο Forum στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης, και οι ακόλουθοι φορείς:
• Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ)
• ΓΕΩΤ.Ε.Ε – Παράρτημα Κρήτης,
• Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων,
• Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα
• Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων
• Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης,
• Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης,
• Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου,
• Ανοιχτή Σύμπραξη Τουριστικής Ανάπτυξης Κρήτης
• Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης
• Σωματείο Μαγείρων-Ζαχαροπλαστών & λοιπού προσωπικού κουζίνας

Στόχος των διοργανωτών του Δεύτερου Παγκρήτιο Forum, είναι η συνεργασία πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα ώστε τα τοπικά προϊόντα να προωθηθούν και ν’ αναδειχθούν στην κουζίνα των κρητικών ξενοδοχείων και κατά την φετινή τουριστική περίοδο, αποτελώντας τους πρεσβευτές της κρητικής διατροφής στο εξωτερικό, μέσω των φιλοξενούμενων τουριστών.