taipedΜετατίθενται για το δεύτερο τρίμηνο τους έτους, οι τέσσερις από τους οκτώ διαγωνισμούς που είχε προγραμματίσει το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το τέλος Μαρτίου. Πρόκειται για τις προκηρύξεις πώλησης της ΛΑΡΚΟ, των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), ΕΛΒΟ και ΕΑΣ.

Για να τηρηθεί το ανανεωμένο πρόγραμμα, στο ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να προκηρύσσουν ένα διαγωνισμό την εβδομάδα μέχρι το τέλος Ιουνίου εκτός και αν ακολουθήσουν την πεπατημένη και μεταφέρουν τις προκηρύξεις ακόμα πιο πίσω.

Η διοίκηση του Ταμείου υποστηρίζει πως το Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για την παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, για την πολυετή μίσθωση ομάδας από μαρίνες (Αλιμος, κ.λπ.), για την παραχώρηση των 22 περιφερειακών αεροδρομίων και για την εκμετάλλευση κάποιων παραθαλάσσιων ακινήτων.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, τα δέκα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια, ΛΑΡΚΟ, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνικά Ταχυδρομεία και Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει στην έκθεση πως «ο σωρευτικός στόχος εσόδων είναι η είσπραξη 11,1 δισ. ευρώ έως το 2016, εκ των οποίων 2,6 δισ. θα πραγματοποιηθούν εντός του 2013».