Αύξηση 5,2% θα καταγράψουν οι αερομεταφορές στην περιοχή της Μέσης Ανατολής μέχρι το 2030, ενώ 450 εκατομμύρια επιβάτες αναμένεται να περάσουν από τα αεροδρόμια του Κόλπου την επόμενη διετία, εκτιμά ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).
Σύμφωνα με πρόβλεψη της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), ο αριθμός των αερομεταφορών στην Μέση Ανατολή αναμένεται να φθάσει τα 517 εκατομμύρια την επόμενη διετία.
Η περιοχή της Μέσης Ανατολής συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση σε πτήσεις και επιβάτες και οι Αρχές…τρέχουν για τις απαιτούμενες αλλαγές προκειμένου για να διαχειριστούν επαρκώς την εναέρια κυκλοφορία τους τώρα αλλά και στο μέλλον.
Υιοθετώντας νέες και καινοτόμες τεχνολογικές πρωτοβουλίες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) απαντούν αποτελεσματικά στην αύξηση.
Ηδη στο Ντουμπάι έχουν εισάγει το 2017 την πρώτη δομή -σε επίπεδο παγκόσμιου εναέριου χώρου- που βασίζεται πλήρως στην πλοήγηση βάσει επιδόσεων (PBN) με προδιαγραφή πλοήγησης RNAV-1 (GNSS).
Το έργο αναμένεται να βοηθήσει στην κάλυψη της προβλεπόμενης ζήτησης εναέριας κυκλοφορίας μέχρι το 2022 και να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να εξοικονομήσουν $ 15 εκατ. σε καύσιμα κατά το πρώτο έτος.
Ο αερολιμένας του Ντουμπάι αναμένεται να εξυπηρετήσει πάνω από 100 εκατομμύρια επιβάτες μέχρι το 2020 και η Γενική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (GCAA) εκτιμά ότι θα υπάρξουν περίπου 1,85 εκατομμύρια πτήσεις (πάνω από 5.200 ημερήσιες πτήσεις) το 2030 ετησίως προς/ από τα ΗΑΕ.
Η αεροπορική βιομηχανία συμβάλλει πάνω από το 14% του ΑΕΠ των ΗΑΕ.