irakleio-limaniΘετικά μηνύματα για την Κρήτη και ειδικότερα για το Ηράκλειο, αποτελεί η διεθνής έκθεση κρουαζιέρας -που φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχών- SeaTrade Miami 2013 και στην οποία μετέχει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ).

Το Ηράκλειο, που συμμετέχει για τρίτη φορά σε αυτό τον διεθνή θεσμό, εδραιώνοντας την παρουσία του στα παγκόσμια δρώμενα με αυξημένες προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια, εκπροσωπεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Γιάννης Μπρας και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μανόλης Αλιφιεράκης.

Σε ανακοίνωσή του για τη διεθνή συνάντηση, ο ΟΛΗ επισημαίνει ότι το λιμάνι του Ηρακλείου μπαίνει στον προγραμματισμό και τρίτης μεγάλης εταιρείας, για να αποτελέσει home port (λιμάνι επιβίβασης και αποβίβασης) κρουαζιέρας. Πρόκειται για την Mediterranean Shipping Company, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, που έχει σκοπό να φέρει στο Ηράκλειο ένα από τα καλύτερά της πλοία, το κρουαζιερόπλοιο Lirica.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η τελική συμφωνία είναι προ των πυλών» και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να κλείσει το τελικό συμβόλαιο, το οποίο θα φέρει επιπλέον 50.000 επιβάτες στο λιμάνι του Ηρακλείου, από το 2014.

kerdos