Άμεσες επενδύσεις ύψους περί τα 3 δισ. ευρώ για εκσυγχρονισμό υποδομών και την κατασκευή αγωγών που θα συνδέουν την Ελλάδα με γειτονικές χώρες (όπως με την πΓΔΜ, την Αλβανία και την Ιταλία) σχεδιάζει να υλοποιήσει η ρωσική εταιρεία Sintez σε περίπτωση που αποκτήσει τον έλεγχο των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, μέσω της θυγατρικής της Negusneft, υποστηρίζει σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα www.naturalgaseurope.com ο Andrey Korolev, διευθύνων σύμβουλος της Sintez.

Στη συνέντευξή του, ο Korolev χαρακτηρίζει ανεπαρκές το τρέχον επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΠΑ, ύψους 1 δισ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, ενώ τονίζει πως το ενδιαφέρον του ρωσικού ομίλου οφείλεται στην εκτίμηση πως η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε νέο διαμετακομιστικό κόμβο για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη και πως οι ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Sintez υποστηρίζει πως ο ρωσικός όμιλος συνεχίζει να συμμετέχει στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, αν και εκφράζει τη δυσφορία του για την «ασύμμετρη προσέγγιση» του ΤΑΙΠΕΔ, αφού, όπως υποστηρίζει, οι όροι πώλησης της ΔΕΠΑ έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε όλοι οι κίνδυνοι που συνδέονται με το deal να βαρύνουν τους υποψήφιους αγοραστές.

imerisia