Το έργο μεταφοράς υψηλών ταχυτήτων Virgin Hyperloop One που υποστηρίζεται από το Richard Branson βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αλλά στο μέλλον, μπορεί να ενταχθεί στα αεροδρόμια Heathrow, Gatwick και Stansted για να τα συνδέει “σε πέντε λεπτά”, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Rob Lloyd.

Συγκεκριμένα θα χρειάζονται πέντε λεπτά για την σύνδεση των αεροδρομίων Heathrow – Gatwick και επτά λεπτά για την σύνδεση Heathrow – Stansted μετατρέποντας τα τρία αεροδρόμια σε ένα γιγάντιο συγκοινωνιακό κόμβο.

Στόχος της εταιρείας είναι να είναι έτοιμο το hyperloop μέχρι το 2021, για τη μεταφορά φορτίων.

Ο Richard Branson που βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τονίζει ότι “η επαναστατική τεχνολογία θα μπορούσε να μειώσει τους χρόνους ταξιδιού μεταξύ Λονδίνου και Σκωτίας σε 45 λεπτά”.

“Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία θα αλλάξει τη μεταφορά όπως την ξέρουμε και θα μειώσει δραματικά τους χρόνους ταξιδιού”, είπε χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας μετά τις δοκιμές του Hyperloop One στη Νεβάδα και την συνάντηση του με την ηγετική της ομάδα το περασμένο καλοκαίρι.