Στις 7 Μαρτίου, στην Ημέρα του Μέλλοντος της ITB, ξεκινώντας εκδηλώσεις στο κορυφαίο think-tank της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, κορυφαίοι επιστήμονες και επαγγελματίες θα περιγράψουν τα μελλοντικά σενάρια στον τομέα του τουρισμού.

Το απόγευμα η προσοχή θα επικεντρωθεί σε ένα επίκαιρο θέμα: «Η Επανάσταση του Ταξιδιού».

Τα επίπεδα κυκλοφορίας αυξάνονται συνεχώς και μακροπρόθεσμα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τα υπάρχοντα συστήματα μεταφορών.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία και τα φαινομενικά επαναστατικά μέσα μεταφοράς, όπως τα ταξί που πετούν χωρίς οδηγό, τα συστήματα υπερπλήρωσης υψηλής ταχύτητας και τα πλήρως αυτοματοποιημένα ηλεκτρικά λεωφορεία, θα επιτρέψουν την εφαρμογή εντελώς νέων εννοιών.

Μια άλλη συνεδρία θα συζητήσει την πραγματικότητα της «επανάστασης του ταξιδιού». Οι πρωτοπόροι της τεχνολογίας, θα ενημερώσουν για τα επαναστατικά τους έργα και θα συζητήσουν τις εμπορικές προοπτικές και τα επιχειρηματικά μοντέλα.

Τα τελευταία ευρήματα της έρευνας αγοράς που διεξήγαγε η ITB Berlin σε συνεργασία με την Travelzoo αναμένεται με ανυπομονησία. Σε αυτήν την έρευνα για την ITB Berlin, ο διεθνής εκδότης αποκλειστικών ταξιδιωτικών προσφορών εξέτασε τις απόψεις των ταξιδιωτών από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία σχετικά με τις νέες μορφές μεταφοράς και τις αξιολογήσεις αξιολόγησης που έδωσαν