Το χάος που προκάλεσαν οι ακυρώσει πτήσεων της Ryanair εκτόξευσαν την επιβατική κίνηση στην easyJet. αυξήθηκαν χάρη στο χάος της Ryanair για ακυρώσεις

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Luton ανέφερε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 14% σε £ 1,1 δισ. τους τελευταίους τρεις μήνες του 2017, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 8% σε 18,8 εκατομμύρια την ίδια περίοδο, τα έσοδα ανά κάθισμα αυξήθηκαν κατά 6,6%, ενώ το κόστος ανά θέση μειώθηκε κατά 3,3%.

“Η easyJet παρουσίασε θετικά αποτελέσματα βασισμένη στη δυναμική του δικτύου και των πελατών της”, ανέφερε η εταιρεία, δηλώνοντας ότι επωφελήθηκε από την κρίση της Ryanair όσον αφορά τις ακυρώσεις πτήσεων το φθινόπωρο και τις πτωχεύσεις της Monarch, της Air Berlin και της Alitalia.

“Η easyJet παρουσίασε ένα ισχυρό ξεκίνημα για το οικονομικό έτος με σημαντική αύξηση των εσόδων που οφείλεται και στην αύξηση των επιβατών καθώς προσφέρουμε περισσότερες και καλύτερες ποιοτικές επιλογές για τους επιβάτες μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet Τζον Λούντγκρεν.