Συνάντηση σε δείπνο εργασίας με τον Πρέσβη της Κίνας Zou Xiaoli, είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, ενισχύοντας τους φιλικούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στους δύο λαούς.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον Δήμο Ζακύνθου, για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον των Κινέζων για τη Ζάκυνθο, με τον Πρέσβη να επισημαίνει πως οι συμπατριώτες του μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις διακοπές τους στο νησί μας, ενώ πόλος έλξης είναι το «Ναυάγιο».

«Πραγματικά η Ζάκυνθος φιλοξενεί κινέζους τουρίστες ακόμη και τη χειμερινή περίοδο, κάτι που αποδεικνύει ότι οι συγκεκριμένοι πελάτες δεν κατακλύζουν ένα μέρος μόνο το καλοκαίρι, αλλά και την περίοδο που θεωρείται τουριστικά «νεκρή», γεγονός που βοηθάει στο να παίρνουν οικονομική ανάσα οι επιχειρηματίες. Για τον λόγο αυτό η επαφή του Δημάρχου με τον Κινέζο Πρέσβη είναι συνεχής και υπάρχει η διάθεση και από τις δύο πλευρές για περαιτέρω συνεργασία όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά τόσο στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων, στον πολιτισμό, όσο και στις υποδομές του νησιού, όπως είναι ο ιαματικός τουρισμός, η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και το μάστερ πλαν του λιμανιού, για το οποίο ο Δήμαρχος ανέφερε ότι είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου. Η Ζάκυνθος στο πρόσωπο του Πρέσβη έχει βρει έναν «σύμμαχο» και φίλο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πηγή : ΕΡΤ