Ρούκα, Φινλανδία

Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας σκιέρ για να απολαύσετε το χειμώνα στη Ruka της Φινλανδίας. Αυτή η μικροσκοπική πόλη είναι εκπληκτική για τις υπαίθριες δραστηριότητες στο χιόνι, συμπεριλαμβανομένης της χιονοδρομίας, της βόλτας με έλκηθρο σκυλιών και της πεζοπορίας χάρη στο κοντινό μονοπάτι πεζοπορίας Karhunkierros.

Το θέρετρο φιλοξενεί επίσης περισσότερες από δυο πίστες σκι, πολλές από τις οποίες φωτίζονται για νυχτερινό σκι το χειμώνα.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Το Άμστερνταμ γίνεται ακόμα πιο οικείο όταν οι θερμοκρασίες μειώνονται κατά τους χειμερινούς μήνες. Πάρτε τον\ην αγαπημένο\η σας για μια ρομαντική παγοδρομία την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και ετοιμαστείτε για το Φεστιβάλ Wonderland στις 17 Φεβρουαρίου.

Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία

Ο χειμώνας της Βόρειας Αμερικής είναι το καλοκαίρι του Auckland, κάθε αρχή του χρόνου είναι η τέλεια στιγμή για να εξερευνήσετε την πόλη των ιστιοπλοϊκών.

Οι επισκέπτες θα περπατήσουν και θα δουν πολλά αξιοθέατα της πόλης με σορτς και μπλουζάκι. Ο Πύργος του Ουρανού – η ψηλότερη ελευθερωμένη δομή στο νότιο ημισφαίριο στα 1.076 πόδια – είναι μια καλή ευκαιρία για να βυθιστείτε στην πανοραμική θέα του Όκλαντ.

Κεμπέκ, Καναδάς

Η πόλη του Κεμπέκ φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα χειμερινά καρναβάλια στον κόσμο. Το 2018, οι γιορτές περιλαμβάνουν νυχτερινές παρελάσεις και πληθώρα δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το χιόνι, όπως χιονοπτώσεις, γλυπτά χιονιού και λουτρό χιονιού για τους πιο γενναίους επισκέπτες – ξεκινούν από τις 26 Ιανουαρίου και συνεχίζονται μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου.

Μπελίζ, Καραϊβική

Η ξηρή περίοδος του Μπελίζ διαρκεί τον Απρίλιο, οπότε ο χειμώνας είναι η ιδανική περίοδος για να ζήσετε ζεστές και άνετες θερμοκρασίες πριν ξεκινήσει η υγρασία.

Αυτός ο προορισμός της Κεντρικής Αμερικής είναι ένας απόλυτος παράδεισος για όσους αγαπούν να βρίσκονται γύρω από το νερό καθώς η ακτή Barrier Reef είναι γεμάτη από εκπλήξεις και υδάτινες δραστηριότητες.

Σαβάννα, Γεωργία

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεπτεί κανείς τη Σαβάννα της Γεωργίας, καθώς δε θεωρείται high season και είναι πολλές οι πιθανότητες να μπορούν οι επισκέπτες να περιμένουν να βρουν πολλές προσφορές για καταλύματα.

Επιπλέον, η χειμερινή περίοδος είναι τυπικά ήπια, ώστε να μπορείτε να συσκευάζετε φως. Αξιοσημείωτα γεγονότα του Φεβρουαρίου περιλαμβάνουν το Φεστιβάλ Μαύρης Κληρονομιάς, το Φεστιβάλ Βιβλίων Σαβάννα και το Mardi Gras Tybee.