Το 2017 ήταν η ισχυρότερη χρονιά της τελευταίας 10ετίας για την Καταλονία που είδε τον αριθμό των Βρετανών τουριστών να αυξάνεται.

Το Ηνωμένο Βασίλειο συνέχισε να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή για τον τουρισμό στην Καταλονίας, με την Βαρκελώνη την πρωτεύουσα της περιοχής να πρωταγωνιστεί, παρά τη συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα.

Οι Βρετανοί τουρίστες αυξήθηκαν κατά 4,9% σε ετήσια βάση το 2017, φθάνοντας τα 2,16 εκατ., με τις συνολικές δαπάνες να αυξάνονται κατά 1,3% στα € 1,66 εκατ.

Η Καταλονία προσέλκυσε συνολικά 19 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, αύξηση 5% σε σχέση με το 2016 και οι συνολικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 9,6% στα € 19,1 εκατ.

Είναι ο κορυφαίος προορισμός για ξένους τουρίστες στην Ισπανία, ο οποίος έλαβε περισσότερο από το 23,2% του συνολικού αριθμού επισκεπτών στη χώρα, ακολουθούμενος από τα Κανάρια Νησιά και τις Βαλεαρίδες.

“Ο τουριστικός τομέας στην Καταλονία αποδείχθηκε ισχυρός και να συνεχίσει να αναπτύσσεται παρά την αβεβαιότητα του 2017 και εξακολουθεί να είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για τη βρετανική αγορά”, δήλωσε το Καταλανικό Τουριστικό Γραφείο.