‘Ολο και περισσότερο οι καταναλωτές επενδύουν στα ταξίδια “όπως ποτέ πριν” για να γιορτάσουν τα σημαντικά γεγονότα στην ζωή τους.

Ταξίδια με αφορμή γάμους, γενέθλια, επετείους ακόμα και χωρισμούς, θα είναι η hot τάση για το 2018, σύμφωνα με μελέτη του ειδικού ταξιδιωτικού πράκτορα Kuoni.

Πέρυσι μάλιστα παρατηρήθηκε αυξημένη ζήτηση για μοναδικά ταξίδια περιπέτειες, εκδρομές και κρουαζιέρες ανά τον κόσμο, αλλά και το μέλλον στα ταξίδια με αφορμή φαντάζει λαμπρό.

Περίπου οι μισές από τις κρατήσεις του Kuoni για το 2018 είναι τώρα για εκδρομές σε ειδικές περιόδους, με τα ταξίδια του μέλιτος να κατατάσσονται πρώτα στον κατάλογο, ακολουθούμενα από τα ταξίδια για τον εορτασμό γενεθλίων, γάμων και ανανεώσεων όρκων, ταξίδια bucket list και οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Τα ταξίδια αρραβώνων συμπεριλαμβάνονται επίσης τον κατάλογο των ειδικών περιπτώσεων για πρώτη φορά. Ο Κουόνι δήλωσε ότι ο αρραβώνας της πριγκίπισσας Eugenie στη Νικαράγουα ανέδειξε μια τάση στα ζευγάρια που επιδιώκουν να κάνουν αξέχαστη την πρόταση γάμου.

Το αρχιπέλαγος του Ινδικού Ωκεανού που απαρτίζουν τις Μαλδίβες βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προορισμών για ταξίδια ειδικών περιστάσεων, όπου η μέση δαπάνη είναι τώρα € 7.000 ανά ζευγάρι.

Παράλληλα, οι αποδράσεις ανά τον κόσμο όπως εκδρομές στην Ιαπωνία, το Βιετνάμ και την Κόστα Ρίκα είναι επίσης σε άνοδο, με αυξανόμενο αριθμό ατόμων που επιλέγουν ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας για 20 ή περισσότερες νύχτες.

Ταυτόχρονα, αύξηση κατά 45% σημειώθηκε και στη ζήτηση για ταξίδια κρουαζιερόπλοιων παγκοσμίως.

“Από ένα δείπνο σε ιδιωτικό νησί στις Μαλδίβες μέχρι το φαγητό σε καταρράκτη υπό το φως των κεριών στην Ταϊλάνδη, συνεχώς μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων είναι πρόθυμοι να επενδύσουν σε εμπειρίες», δηλώνει ο Derek Jones, διευθύνων σύμβουλος της Kuoni.

Το top 10 κορυφαίων ταξιδιών 2018 με αφορμή είναι:
1. Γαμήλια ταξίδια
2. Γενέθλια (δεκαετίες 30/40/50/60/70)
3. Ανανέωση γάμου / γαμήλιου όρκου
4. Bucket list ταξίδια
5. Οικογενειακές συγκεντρώσεις
6. Ταξίδια αρραβώνων
7. Τελευταία ταξίδια πριν τη γέννηση ενός μωρού
8. Συνταξιοδότηση
9. Δεύτερος μήνα του μέλιτος
10. Πρόσφατα διαζευγμένος, χωρισμένος ή χήρος

Top 25 προορισμοί του Kuoni για το 2018:
1. Μαλδίβες
2. Μαυρίκιος
3. Ταϊλάνδη
4. Σρι Λάνκα
5. ΗΠΑ
6. Ιταλία
7. Ινδονησία (Μπαλί)
8. Μπαρμπάντος
9. Αντίγκουα
10. Μεξικό
11. Ινδία
12. Νότια Αφρική
13. Αγία Λουκία
14. Βιετνάμ
15. ΗΑΕ
16. Μαλαισία
17. Ελλάδα
18. Καναδάς
19. Κένυα
20. Σεϋχέλλες
21. Αυστραλία
22. Ισπανία
23. Τανζανία
24. Κούβα
25. Πορτογαλία