Ολες οι πολιτιστικές πληροφορίες για το εμιράτο του Αμπού Ντάμπι, θα περιλαμβάνονται στην ψηφιακή πλατφόρμα Abu Dhabi Culture (DCT) που θα επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση σε κάθε πτυχή της πολιτιστικής ζωής και της κληρονομιάς του.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για συσκευές iOS και Android, με σύνδεση σε όλα τα social media όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube, καθώς και τα Podcasts στο Soundcloud και στο iTunes με εβδομαδιαίες εκπομπές πολιτιστικών θεμάτων.

Με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και λειτουργικότητα, θα διαθέτει συνεχώς ενημερωμένο περιεχόμενο, φρέσκα νέα, φωτογραφίες και βίντεο, 360ᵒ περιπλάνηση για κάθε πολιτιστική τοποθεσία ή δραστηριότητα, πληροφορίες επικοινωνίας, διαδραστικό χάρτη, «βιβλίο επίσκεψης» για άτομα, ομάδες και σχολεία, καθώς και εκπαιδευτικές πληροφορίες για πολλαπλές τοποθεσίες.

“Η πλατφόρμα Abu Dhabi Culture αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προβολή του πλούσιου πολιτισμού του εμιράτου στον κόσμο, τονίζει μεταξύ άλλων ο Mohamed Khalifa Al Mubarak, πρόεδρος της DCT.

Αντιπροσωπεύει τις συνεχείς προσπάθειές μας για την ενίσχυση της πολιτιστικής και πνευματικής παρουσίας του εμιράτου, καθώς και την συμβολή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην διεθνή εφαρμογή της τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το όραμά μας στο DCT Abu Dhabi είναι να προωθήσουμε και να διατηρήσουμε τον πλούσιο πολιτισμό και την κληρονομιά του Abu Dhabi για τις μελλοντικές γενιές, με την υιοθέτηση των τελευταίων τεχνολογιών που αποσκοπούν στη μεταφορά γνώσεων, υποστηρίζοντας τη δέσμευσή μας να εξερευνήσουμε νέους πολιτιστικούς ορίζοντες που ανοίγουν το δρόμο για μια πιο καινοτόμο ψηφιακή ζωή”